Kamp 2021

Een moedige vooruitblik naar de zomer

In een notendop
 • Binnenlandskamp (kapoenen, welpen en JV’s), Couvin
  • Bagage: dinsdag 27 juli 2021
  • Vertrek: zaterdag 31 juli 2021
  • Ophaaldag: zaterdag 7 augustus 2021
  • Einde kamp JV’s: dinsdag 10 augustus 2021
 
 • Buitenlandskamp (verkenners), Tsjechië
  • Vertrek: vrijdag 2 juli 2021
  • Einde: maandag 12 juli 2021
  • Laatste dagen binnenlands kamp: 6 tot 10 augustus
Praktische info

Alle praktische informatie over het kamp vinden jullie in de kampeditie van ‘t Gommaireke: data, benodigdheden, onze epische strijd tegen het COVID-19-virus en veel meer.

Kampinschrijving

Inschrijven voor het kamp kan tijdens de kampinschrijvingen of online onderaan deze pagina. De inschrijving is pas compleet als het volledige kampgeld is overschreven. Vergeet ook niet de individuele steekkaart (‘medische fiche’) na te kijken, bij voorkeur op de kampinschrijving of bij het binnenbrengen van de bagage. Ook verkenners die de laatste dagen van het binnenlands kamp meedoen, moeten zich inschrijven.

De deadline om in te schrijven is 27 juni 2021.

Veelgestelde vragen

Online onderaan de pagina of fysiek tijdens de BBQ bij de groepsleiding.

Het kampgeld voor het binnenlands kamp 2021 in Couvin bedraagt:

 • Kapoenen en welpen: €95
 • Jong-verkenners: €110
 • Verkenners: €35
 • Scouting op maat: 1/3, te bespreken met de groepsleiding

Gelieve het kampgeld te storten op de rekening van de scouts: BE26 1043 6336 0229 met als mededeling kamp 2021 – “naam” – “tak” voor elk lid apart.

Wie daar nood aan heeft kan gebruik maken van verminderd kampgeld. Je betaalt dan 1/3 van het normale kampgeld. Ook als je geen gebruik maakt van het verminderd kampgeld kan je met de groepsleiding afspreken om in schijven te betalen. Dit gebeurt vertrouwelijk en discreet.

Je moet de individuele steekkaart van het lid nakijken vóór vertrek. Op die manier kunnen we ieder lid veilig en persoonlijk begeleiden en kunnen we beter reageren in noodgevallen.

Om het vertrek met de bus vlotter te laten verlopen vragen we om zoveel mogelijk bagage op voorhand mee te geven. Op dinsdag 27 juli kan je je bagage komen afzetten in het lokaal. De concrete uren en meer info vind je in de kampeditie van ‘t Gommaireke

Op kamp

Ieder jaar trekken we met heel scouts Sint-Gummarus op kamp: we zetten onze tenten op in de Ardennen en genieten van een dikke week vol avontuur. De verkenners gaan dit jaar op buitenlands kamp en kunnen daarna de laatste dagen van het binnenlands kamp meepikken.

We spelen spelletjes tot we erbij neervallen, zoeken verkoeling in de beek, genieten van het eten van de fourage, ontdekken de omgeving op dagtocht of driedaagse, doen onze belofte, geven totems en sluiten af met een giga-groot kampvuur en andere zotte toeren.

Met andere woorden, een avontuur van-je-welste en genoeg herinneringen om nog jaren over te vertellen!

Ka(m)poenen: normaal gezien gaat de kapoenenleiding langs bij alle kapoenengezinnen om meer info te geven over het kamp en vragen te beantwoorden. Dit jaar organiseren we eind juni een infosessie. Meer info volgt!

Praktische info in het kampboekje

Alle praktische informatie over het kamp vinden jullie in de kampeditie van ‘t Gommaireke: data, benodigdheden, onze epische strijd tegen het COVID-19-virus en veel meer.

Kampinschrijving 2021

Je kan met dit formulier leden inschrijven voor ons binnenlands kamp.