Kamp 2022

Een vooruitblik naar de zomer

In een notendop
  • Bagage: maandag 25 juli 2022
  • Vertrek: zaterdag 30 juli 2022
  • Bezoekdag: zaterdag 6 augustus 2022 (einde kamp kapoenen en welpen)
  • Einde kamp JV’s en V’s: dinsdag 9 augustus 2022

Op kamp

Ieder jaar trekken we met heel scouts Sint-Gummarus op kamp: we zetten onze tenten op in de Ardennen en genieten van een dikke week vol avontuur. De verkenners gaan om de drie jaar op buitenlands kamp en kunnen daarna de laatste dagen van het binnenlands kamp meepikken. Dit jaar gaan we weer met de hele groep samen op kamp.

We spelen spelletjes tot we erbij neervallen, zoeken verkoeling in de beek, genieten van het eten van de fourage, ontdekken de omgeving op dagtocht of driedaagse, doen onze belofte, geven totems en sluiten af met een giga-groot kampvuur en andere zotte toeren.

Met andere woorden, een avontuur van-je-welste en genoeg herinneringen om nog jaren over te vertellen!

Ka(m)poenen: de kapoenenleiding komt graag langs bij alle kapoenengezinnen om meer info te geven over het kamp en vragen te beantwoorden. Meer info volgt!

Bezoekdag

Op zaterdag 6 augustus vanaf 14u nodigen we alle ouders uit op het kampterrein voor de bezoekdag. Ideaal moment om het kampleven en onze sjorringen eens te checken.

De bezoekdag, da’s een bezoekje brengen aan het kampterrein, een hapje en een drankje meepikken en uiteindelijk ook je kapoen en/of welp — moe, maar voldaan — meenemen naar huis.

Vanaf 14u is iedereen welkom op het kampterrein. We voorzien eten, drinken, een volleybaltoernooi en veel gezelligheid. Om 16u sluiten we het kamp voor kapoenen en welpen af met een formatie en nemen we groepsfoto’s.

De bezoekdag is voor jongverkenners en verkenners het perfecte moment om nog wat extra droge kleren aangeleverd te krijgen. Of die ene gamel die ze thuis vergeten waren.

Kampinschrijving

Inschrijven voor het kamp kan tijdens de kampinschrijvingen of online onderaan deze pagina. De inschrijving is pas compleet als het volledige kampgeld is overschreven. Vergeet ook niet de individuele steekkaart (‘medische fiche’) na te kijken, bij voorkeur op de kampinschrijving of bij het binnenbrengen van de bagage. Ook verkenners die de laatste dagen van het binnenlands kamp meedoen, moeten zich inschrijven.

De deadline om in te schrijven is 27 juni 2021.

Veelgestelde vragen

Online onderaan de pagina of fysiek tijdens de BBQ bij de groepsleiding.

Het kampgeld voor het binnenlands kamp 2021 in Couvin bedraagt:

  • Kapoenen en welpen: €95
  • Jong-verkenners: €110
  • Verkenners: €35
  • Scouting op maat: 1/3, te bespreken met de groepsleiding

Gelieve het kampgeld te storten op de rekening van de scouts: BE26 1043 6336 0229 met als mededeling kamp 2021 – “naam” – “tak” voor elk lid apart.

Wie daar nood aan heeft kan gebruik maken van verminderd kampgeld. Je betaalt dan 1/3 van het normale kampgeld. Ook als je geen gebruik maakt van het verminderd kampgeld kan je met de groepsleiding afspreken om in schijven te betalen. Dit gebeurt vertrouwelijk en discreet.

Je moet de individuele steekkaart van het lid nakijken vóór vertrek. Op die manier kunnen we ieder lid veilig en persoonlijk begeleiden en kunnen we beter reageren in noodgevallen.

Om het vertrek met de bus vlotter te laten verlopen vragen we om zoveel mogelijk bagage op voorhand mee te geven. Op dinsdag 27 juli kan je je bagage komen afzetten in het lokaal. De concrete uren en meer info vind je in de kampeditie van ‘t Gommaireke

Praktische info in het kampboekje

Alle praktische informatie over het kamp vinden jullie in de kampeditie van ‘t Gommaireke: data, benodigdheden, onze epische strijd tegen het COVID-19-virus en veel meer.

Kampinschrijving

Je kan met dit formulier leden inschrijven voor ons binnenlands kamp.