Het uniform

Een perfect uniform, da’s een oranje-groene das, een ‘kraaknet’ hemd met alle kentekens en een stevige scoutsshort. De kapoenen, onze jongste tak, hebben genoeg aan een das, maar vanaf de welpen draagt iedereen het volledige uniform.

Een volledig uniform, waar vind je dat?

Goed om weten: als je een afspraak hebt over scouting op maat, dan krijg je een korting van 60% op het hemd en van 50% op de short en trui in de Hopper. Daarnaast hebben we ook onze eigen tweedehandswerking, gratis en open voor iedereen.

Ons winkeltje

Hier kan u onze nieuwe online webshop vinden voor alles in verband met de uniform. Anders kan u ook vlak voor of na de vergadering eens langskomen en een leiding aanspreken. We verkopen onze eigen T-shirts, dassen en kentekens en hebben een tweedehandswerking voor de andere uniformstukken. 

Delen is.. je oude uniform doorgeven

Tweedehandswerking: ons uniform, da’s de perfecte speelkledij voor een avontuurlijke zondag en kan wel tegen een stootje. Hemd, short of trui te klein geworden? Gooi hem dan zeker niet weg, maar breng hem binnen op de scouts. Zo kunnen we het aanbod tweedehands uniformen in ons winkeltje uitbreiden. 

Op die manier kan je volledig gratis uniformstukken geven en/of krijgen. Weer een verplaatsing naar de Hopper uitgespaard!

T-shirts & dassen

Wij verkopen onze eigen coole Gummarus-T-shirts (€15) en de oranje-groene Gummarusdassen (€15). Voor de dassen werken we samen met AMAi Mechelen, een werking waar mensen op vrijwillige basis werken in combinatie met zorg. Om verschillende redenen kunnen zij niet of nóg niet terecht in het gewone arbeidscircuit.

Kentekens

Het jaarkenteken krijg je net als het groene groepslintje en het belofteteken (als je je belofte gedaan hebt) gratis van de leiding. De andere kentekens kan je vinden in de scoutswinkel, de Hopper, of bij onze eigen webshop. Wij hangen onze kentekens net iets anders dan Scouts en Gidsen Vlaanderen, de juiste plek voor alle kentekens vind je hier.

Hopper Banner banner-sgv-2021
Hopper Banner banner-sgv-2021

Maar die kentekens, wat moet waar?

Het Belgiëlintje draag je pas vanaf jouw buitenlands kamp bij de verkenners.