Gummarus, dat zijn wij

Scouts Sint-Gummarus is een kleine, maar gezellige scouts van ruim honderd kinderen en jongeren in Mechelen. De meeste van onze leden identificeren zich als jongen. Elk met een eigen verhaal, iedereen kan erbij.

Elke week staat de leiding klaar om onze leden de tijd van hun leven te geven. We leren onze plan trekken, halen onze kracht uit spelen en leven in groep en proberen de wereld net ietsje beter achter te laten dan we hem gevonden hebben. 

Onze takken en hun werking

Onze scouts bestaat uit vier verschillende leeftijdsgroepen, die wij ‘takken‘ noemen. Zo maken onze leden deel uit van een groep op hun maat en blijven ze nooit de oudste of jongste van de bende. Kinderen evolueren en de groep groeit mee. 

Kapoenen

zijn de jongste leden binnen onze scouts. Ze zitten in het eerste of tweede leerjaar of worden zes jaar vóór 1 januari van het scoutsjaar.

Welpen

bruisen van energie en zijn vol enthousiasme. Ze zitten in het derde, vierde of vijfde leerjaar.

Jongverkenners

houden van avontuur en steken graag de handen uit de mouwen. Ze zitten in het zesde leerjaar, het eerste of het tweede middelbaar.

Verkenners

onze oudste leden en houden van een uitdaging. Ze zitten in het derde, vierde of vijfde middelbaar.

Activiteiten

De vergaderingen vinden elke zondag plaats tussen 14u en 17u30. Tijdens de examenperiodes organiseren we vaak activiteiten op zaterdagavond. Graag even de leiding verwittigen als je niet kan komen, dan kunnen ze daarmee rekening houden. 

We trekken een paar keer per jaar op weekend en gaan in de zomer op kamp.

Alle vergaderingen vind je in de maandbrief van de tak. Anders dan je zou denken komt de maandbrief niet maandelijks maar per trimester online. Zo kan je al je scoutsplezier alvast plannen voor de komende maanden. Check altijd de site voor laatste updates.

Het uniform en ons winkeltje

In onze scouts draagt iedereen vanaf de welpen we het scoutsuniform, de ideale speelkledij voor een avontuurlijke zondag. Onze kapoenen hebben genoeg aan onze oranje-groene scoutsdas. Je kan alle uniformstukken vinden in de Hopper en/of bij ons, in ons winkeltje.

Kom vlak voor of na de vergadering zeker eens langs in ons winkeltje of spreek iemand van de (groeps)leiding aan om je verder te helpen. We verkopen onze eigen T-shirts, dassen en kentekens en hebben een tweedehandswerking voor de andere uniformstukken. 

Blijf op de hoogte

We zijn op verschillende kanalen actief om te communiceren over onze werking. Naast ons ledenboekje ’t Gommaireke gebruiken we:

Sociale media

Op onze sociale media vind je niet alleen onze avonturen terug, maar ook evenementen en leuke beelden.

Mail en telefoon

Belangrijke informatie sturen we via e-mail. Daarnaast is het belangrijk dat we ouders op tijd kunnen bereiken. Zorg dus dat je gegevens up-to-date zijn in het ledenportaal.

Nieuwsbrief

Blijf je als ouder, oud-leider of sympathisant graag op de hoogte van onze evenementen en kasacties? Dan kan je inschrijven op onze nieuwsbrief.

Ledenportaal

Je kan inschrijven voor de scouts, weekends, kampen… en je gegevens beheren via Stamhoofd, ons ledenportaal. Da’s handig!

De leiding

De leiding, dat zijn die fantastische jongeren die onze leden telkens weer een geweldig jaar bezorgen. Elke takploeg heeft een takleider, die voornamelijk zorgt voor het contact met de ouders van hun leden.

De groepsleiding zorgt ervoor dat onze groep vlot blijft draaien. Ze coachen de leiding, regelen van alles en nog wat en staan klaar voor al je grote of kleine vragen.

Jong en oud, allemaal een scout

Scouts Sint-Gummarus wordt ondersteund door heel wat enthousiastelingen. Zo zorgt onze materiaalploeg ervoor dat al ons materiaal in orde is, onderhoudt de vzw de lokalen en het terrein en zijn er talloze sympathisanten die ons steunen.

Wie pas een punt heeft gezet achter zijn actieve leiderscarrière vinden we vaak terug in de Wortel of – wie al wat langer gestopt is – bij de Stam.

Verhuur

We verhuren onze lokalen! Meer info daarover vind je op de website van onze vzw of met een mailtje naar verhuur@gummarusolv.be.

We verhuren ook materiaal, zoals tenten, tafels, banken … ideaal voor jouw activiteit, kamp of feest. Onze materiaalploeg staat klaar voor al je vragen via materiaalploeg@gummarusolv.be.