Maandbrief welpen

Beste welpen en ouders,

Zet jullie schrap voor alweer een duizelingwekkend jaar! Geen boom is te hoog, geen avontuur te uitdagend, geen blauwe plek te blauw… want van alle Gummarianen zijn de Welpen het stoutmoedigst. Scoutmoedigst, excuseer. We tuimelen in het leven, want het wordt rennen, springen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan! En daarvoor halen we alles uit de kast, alles geven he!

 

Zondag 15 september 14 u-17u30, lokalen Overgang

Hoog overgevlogen vanuit de kapoenentak heten we de nieuwe Welpen welkom in onze tak en ontdekken we jullie nieuwe leiding! Super mega spannend… maar Sagittarius, Staartmees, Cynomys, Oeïstiti, Beo en Zeehond zijn er zeker bij.

 

Zondag 22 september 14u–17u30, lokalen  – Mega-Instuif

Het jaar is nog maar pas begonnen, tijd om elkaar een beetje beter te leren kennen. Dit gaan we doen door kei veel plezier te maken! Op onze Mega instuif  zal je uit je bol kunnen gaan op onze gocarts , het touwparcours, springkasteel , en zo veel meer!!! Van 14u00 tot 17u30 aan het lokaal.    

 

Zondag 29 september 14u-17u30u, lokalen Jonkvrouwe zkt. Koning

Jonkvrouwe Milady zit met de handen in het haar. Koning Swaggi is namelijk verdwenen, dus zit het koninkrijk zonder koning. Helaas, boerepummels zullen het Koninkrijk Gummaria niet kunnen redden. Werk je dus op van boerepummel tot koning en sleep naast een koninkrijk ook nog een jonkvrouwe in de wacht. Lang leve de Koning!

 

Zondag 6 oktober 14u-17u30, lokalen –  Ziek goeie vergadering

Dokter, dokter! Een zeldzame tropische ziekte is uitgebroken in Mechelen en heeft al talloze slachtoffers gemaakt. We hebben een vermoeden dat de boze dokter HOts achter deze ziekte zit en zich schuilhoudt in de stad. Tijd om hem een lesje te leren en een tegengif te zoeken.

 

Zondag 13 oktober – Geen vergadering

Error 404, vergadering niet gevonden ;( . De leiding is aan het teambuilden en kan jullie oproep niet beantwoorden. Refresh deze pagina volgende week voor meer geluk.

 

Zondag 20 oktober 14u-17u30, lokalen – Welpen-in-nesten-vergadering

Je komt op de scouts en wordt raar aangekeken door de leiding die wel erg veel vragen voor je heeft. Je hebt nochtans geen raam gebroken en je bent vorige keer ook geen bal kwijtgespeeld, ofzo. Met andere woorden, je zit flink in de… nesten (woordgrapje, haha)!  Kom vandaag je strepen verdienen en ontdek wat jouw nieuwe nest wordt.

 

Zaterdag 26 oktober – Dia-avond

We nodigen jullie met het hele gezin van harte uit op onze dia-avond. Ouders en welpen zijn zeer welkom voor een prachtige dia-avond met foto’s van het kamp, met liefde gemaakt, en een heerlijk bord spaghetti, met liefde gesmaakt. Meer info vinden jullie op de site.

 

Zondag 27 oktober 14u–17u30u, lokalen – Koekjesvergadering

Ruik je dat? Die ovenverse geur van koekjes, hmm… We hebben een eeuwenoud recept gevonden voor de beste koekjes en willen die koekjes graag met jullie delen. *pats van de deegrol* Maar hela, niet voor niets natuurlijk! Kom vandaag naar de scouts en ontdek hoe je je maagje kan volstoppen met koekjes.

 

Zondag 3 november 14u-17u30, lokalen – De Bende van de Roze Panter

Een plaats delict. Een mysterie. Een geheimzinnig muziekje: https://www.youtube.com/watch?v=HhHwnrlZRus. De Bende van de Roze Panter heeft weer toegeslagen! Wat willen deze schurken toch van ons? In ieder geval, we zullen deze schavuiten eens een lesje leren, ha!

 

Vrijdag 8 november (20u) – Zondag 10 november (12u) – Weekend

Yes! Het is weer tijd voor het hoogtepunt van het eerste trimester. We gaan op weekend, spannend! Hou deze data al maar vrij, want dit wil je niet missen. Het wordt crazy gagga flipper de flap. Meer info krijgen jullie binnenkort per postduif*!

*of – wanneer onze postduif besluit te staken – per e-mail.

 

Zondag 17 november 14u-17u30, lokalen – Kookvergadering

Haal die masterchef in jezelf al maar boven, wij gaan voor een topmaaltijd! Staan je smaakpapillen al op scherp? Want jullie bepalen zelf de ingrediënten. Chef Oeïstiti houdt niet van laatkomers, dus kom allemaal stipt op tijd of anders roert hij een worm door je eten. Lekker!

 

Zondag 24 november 10u-17u30, lokalen – Kerstrozenverkoop

Tijd om nog eens wat geld te verdienen voor de scouts én om Mechelen op te fleuren met onze alom bekende kerstrozen! Win-win-situatie dus. We verwachten alle Welpen om te helpen (hé dat rijmt!). Uiteraard kunnen jullie na de vergadering zelf nog kerstrozen kopen.

 

Zaterdag 30 december 19u-21u – Nachtspel

Tocht door het donker, ti di didi tieee. Verzamel al je moed en scoutsmoedigheid (en een dikke trui en lange broek) om het donker te trotseren. De leiding heeft al genoeg afgezien, nu is het jullie beurt. Kieteleeeen!

 

Zondag 8 december 10u-12u, Zwembad Geerdegemvaart – Zwemmen

Arrr maatje! We halen de piraat in onszelf naar boven en trotseren de wilde, woeste wateren van het Geerdegemvaart zwembad. Vergeet geen aansluitende zwembroek en €2 mee te nemen of je vliegt over de plank! Om 10u aan het zwembad.

 

Zaterdag 15 december, lokalen – Kerstmarkt

Ieder jaar strijkt rond deze tijd een gezellige kerstsfeer neer over de lokalen van Sint-Gummarus & OLV. We nodigen alle ouders en leden uit om die kerstsfeer op te snuiven en te genieten van een hapje en een drankje bij een aangenaam vuurtje. Meer info vinden jullie op de site.

 

We rekenen op jullie massale aanwezigheid om er weer een onvergetelijk jaar van de maken. Kan je uitzonderlijk niet komen? Zit je ergens mee? Stuur dan gerust een mailtje naar welpen@gummarusolv.be of een sms’je naar de takleider (0485/48 50 52).

Dan is het nu tijd om te genieten van de kerstvakantie, tot binnenkort!

Een stevige linker,

Schrandere Sagittarius, Ondeugende Oeïstiti, Dromerige Staartmees, Rustige Cynomys, Zorgeloze Beo & Onverstoorbare Zeehond