Beste welpen en ouders,

Wij, de nieuwe welpenleiding, zijn weer helemaal klaar om er een spetterend scoutsjaar van te maken. We hopen dat jullie zin hebben in de scoutsvergaderingen van het eerste semester. Zou je via een mailtje naar welpen@gummarusolv.be of een smsje naar +32 486/23.03.01 kunnen laten weten indien je welp eens niet aanwezig kan zijn? Dan kunnen we daar rekening mee houden bij het voorbereiden. Dit gezegd zijnde houdt niets ons nog tegen om er weer vol in te vliegen op de komende vergaderingen.

Een stevige linker,

Mus, Caniche, Giraf, Saterhoen en Vleermuis

 

Zondag 16 september – Overgang 14u00 – 17u30

We spreken af aan het lokaal om 14u, en nemen tijdens deze eerste vergadering van het jaar afscheid van enkele oude vrienden, en verwelkomen een heel pak nieuwe!! Ook dit jaar is er weer een groepsspel van formaat voorzien, en enkele verrassingen waar zelfs de paus u tegen zou zeggen!! Tot dan!! Van 14h 00 tot 17h30 aan de lokalen.

 

Zondag 23 september – Mega-Instuif 14u00 – 17u30

Het jaar is nog maar pas begonnen, tijd om elkaar een beetje beter te leren kennen. Dit gaan we doen door kei veel plezier te maken! Op onze Mega instuif zal je uit je bol kunnen gaan op onze gocarts, touwparcours, springkasteel en zo veel meer!!! Van 14u00 tot 17u30 aan het lokaal. Breng zeker al je vrienden mee!

 

Zondag 30 september – Elkaar-beter-leren-kennen-vergadering – 14u-17u30

Nu we de Mega-Instuif achter de rug hebben, zijn we klaar voor de eerste echte vergadering van het nieuwe scoutsjaar. Wie zijn de nieuwe welpen? Wie zijn de tweede- en derdejaars met al wat meer welpenervaring? Wie zijn die mensen die zich “welpenleiding” durven noemen? Kom het allemaal ontdekken aan de lokalen op de ELKAAR-BETER-LEREN-KENNEN-VERGADERING.

 

Zondag 7 oktober – Grote-welpenquiz – 14u-17u30

Wat wordt bedoeld met horripilatie of spasmodermie? Van welke plant wordt de zalf calendula gemaakt? Wat is ontstoken wanneer je last hebt van gingivitis? Kom het antwoord op deze en nog veel moeilijkere vragen ontdekken op onze GROTE-WELPENQUIZ in het lokaal waar Mus voor één keer bereid is om zijn uitgebreide kennis over de wereld te delen met buitenstaanders.

 

Vrijdag 12 oktober 20u – zondag 14 oktober 12u – Welpenweekend

Nu het scoutsjaar een maand bezig is, is het tijd om de ouders even los te laten en op afzondering te vertrekken. We verwelkomen jullie dan ook graag op ons WELPENWEEKEND vol pret en plezier. Normaal zou iedereen een mail met info moeten hebben ontvangen. Indien dit niet het geval is mag je een mail sturen naar welpen@gummarusolv.be.

 

Zondag 21 oktober – Sportvergadering -14u-17u30

Voor één keer krijgen jullie de toelating om jullie scoutsuniform in de kast te laten hangen want het is weeral tijd voor de enige echte SPORTVERGADERING. We zijn op zoek naar welpen die sportiever zijn dan onze topsporter Caniche. Kom dus allemaal in sportieve kledij naar het lokaal zodat we kunnen werken aan onze uithouding, behendigheid en balgevoel en zodat we ons vooral keihard kunnen amuseren.

 

Zondag 28 oktober – geen vergadering

De voltallige leidingsploeg is op hun jaarlijkse teambuilding en is daardoor helaas niet in staat om dit weekend een vergadering te voorzien. Vanaf volgende week staan we weer volledig tot uw dienst.

 

Zaterdag 3 november – Spaghetti- en dia-avond

Zin in een spaghetti, voetjes onder tafel en u eens laten bedienen? Wij serveren u met een vrolijke lach en vriendelijk woord een overheerlijke zelfbereide spaghetti bolognese of een vegetarische spaghetti.
Nadien kan u nog gezellig onder het genot van een drankje of ijsje wachten op een mooie terugblik op ons jaarlijkse onvergetelijke kamp.

 

Zondag 4 november – Super-grote-lego-bosspel – 14u-17u30

LEGO is een Deense speelgoedfabrikant die bekend is geworden met gekleurde kunststofblokjes. Bos is een begroeiing die voornamelijk uit bomen in een dominante boomlaag bestaat met de daarbij een ondergroei van kruiden en struiken. Wat deze twee definities met elkaar te maken hebben is een vraagteken voor 4/5e van de welpenleiding. Enkel Giraf heeft blijkbaar weet van enig verband tussen deze twee begrippen en is bereid dit uit de doeken te doen op het SUPER-GROTE-LEGO-BOSSPEL. Kom dit mee met ons ontdekken aan het lokaal.

 

Zondag 11 november – Vermijd-WO-III-vergadering – 14u-17u30

De leiding heeft een noodsignaal afkomstig van de grens tussen België en Duitsland onderschept. Hieruit blijkt dat de Duitsers een massale inval plannen tijdens de herdenking van Wapenstilstand. Om dit te voorkomen heeft de leiding jullie hulp nodig op deze VERMIJD-WO-III-VERGADERING. De verzetsplannen worden onthuld om exact 13u59’59’’ aan het lokaal door de knotsgekke kolonel Vleermuis. Deze licht ontvlambare legerheld houdt niet van laatkomers dus je kan best op tijd komen.

 

Zondag 18 november – Laddercompetitie – 14u-17u30

Het is tijd om jullie competitiviteit en vaardigheden te testen op de LADDERCOMPETITIE. Wie staat op het einde van deze vergadering op de hoogste trede en mag zich voor de rest van het scoutsjaar de meest complete welp noemen? Kom mee strijden voor deze prestigieuze titel aan de lokalen.

 

Zondag 25 november – Kerstrozenverkoop – 10u-17u30

Tijd om wat geld te verdienen voor de scouts en om Mechelen op te fleuren met onze wijdvermaarde kerstrozen. Van 10u tot 17u30 aan de lokalen. Ouders die ook zo’n mooie kerstroos willen, mogen ons dat steeds laten weten. Vergeet zeker geen lunchpakket.

 

Zaterdag 1 december – Filmavond – 18u30-20u30

De maand december is aangebroken. Aangezien het al wat frisjes aan het worden is en we geen verkouden welpen willen die niet zouden kunnen spelen met hun cadeautjes van de Sint die er bijna aankomt, houden we het vanavond rustig en knus. Iedereen is welkom aan het lokaal voor een heuse FILMAVOND. Eigen films mogen zeker meegebracht worden want anders zijn we overgelaten aan de bizarre filmsmaak van Saterhoen.

 

Zondag 9 december – zwemmen – 10u00-12u00

Aangezien de leiding allemaal examens heeft gaan we het eens rustig aan doen en gaan we weer ons jaarlijks plonsje wagen in het zwembad van Mechelen. We spreken af aan het zwembad “Geerdegemvaart” om 10 uur en de leden kunnen terug opgehaald worden om 12 uur.

 

Zaterdag 15 december – kerstmarkt

Ieder jaar strijkt rond deze tijd een gezellige kerstsfeer neer over de lokalen van Sint-Gummarus & OLV. We nodigen alle ouders en leden uit om die kerstsfeer op te snuiven en te genieten van een hapje en een drankje bij een aangenaam vuurtje.

 

We hopen dat jullie genoten hebben van de scoutsvergaderingen van het eerste semester. We zien jullie allemaal terug na de kerstvakantie. Prettige feestdagen en tot dan!