Beste Welpen en ouders,

We staan alweer aan de start van de laatste maanden van het scoutsjaar. De Welpenleiding verzamelt alvast al hun restjes energie zodat we er nogmaals een lap op kunnen geven en ons zoals steeds enorm hard kunnen amuseren. Graag verwittigen via sms naar 0486230301 of via mail naar mus@gummarusolv.be indien je niet kan komen naar de vergadering. Hieronder krijg je alvast een voorproefje van wat je nog te wachten staat de komende maanden:

 

Zondag 28 april 14u-17u30 @lokalen – Sportvergadering

Wie kan beter voetballen dan Cristiano Ronaldo? Wie is sneller dan Usain Bolt? Wie kan beter frisbeeën dan Geestdriftige Cobaye? Wie is een betere baseballspeler dan de bekende Babe Ruth? Kom dit en nog veel meer ontdekken op de sportiefste vergadering van het jaar waar iedereen (ja, zelfs de topfitte Welpenleiding) zijn beste beentje zal voorzetten. Voor één keer mag je je uniform in de kast laten hangen en in sportieve kledij naar het lokaal komen. Wij beginnen ons alvast op te warmen om de Welpen te kunnen verslaan in elke discipline dus je kan maar beter in topconditie zijn.

 

Zondag 5 mei – Geen vergadering

Aangezien de leidingsploeg te vermoeid is na een hele week teambuilden, is het vandaag geen vergadering. Geniet maar van de tijdelijke rust want vanaf volgende week gaan we er weer keihard tegenaan!

 

Zondag 12 mei 10u-17u30 @lokalen – Dagtocht

Zoals jullie ongetwijfeld weten, zullen we op de traditionele dagtocht van het kamp weer heel wat kilometers afleggen. Om dit al een beetje op voorhand te oefenen en jullie te testen op jullie staptechnieken gaan we vandaag al op proefdagtocht. We verwachten jullie allemaal aan het lokaal om 10u met goede stapschoenen, in perfect uniform en met een rugzakje met daarin een lunchpakket, voldoende water en tussendoortjes, een petje en zonnecrème bij mooi weer en een regenjas bij slecht weer. Het stappen zal zeker voldoende worden afgewisseld met de nodige ontspanning dus jullie hebben geen enkele reden om niet massaal aanwezig te zijn.

 

Zondag 19 mei 14u-17u30 @lokalen – Het grote bpostspel

In navolging van een persoon die liever anoniem wenst te blijven, leggen we vanaf vandaag de boeken neer en stoppen we met onze studies om carrière te gaan maken bij het topbedrijf bpost. Via de connecties van anoniempje bij het management en zijn invloed op de aanstellingen van hoge functies zal het ons zeker lukken om op het einde van de vergadering bovenaan de bpost-carrière-ladder te staan.

 

Zondag 26 mei 10u-17u30 @hoofdingang De Nekker – Dagje Nekker

Vandaag gaan de Welpen op verplaatsing! We spreken af aan de hoofdingang van De Nekker om 10u met sportieve schoenen en in perfect uniform waarna we ons te pletter zullen amuseren met verschillende activiteiten. Neem allemaal een rugzakje mee met een lunchpakket, voldoende water en tussendoortjes, zwemkledij, een handdoek, een petje en zonnecrème bij mooi weer en een regenjas bij slecht weer. Om de noodzakelijke kosten (inkom en een verrassing) te drukken, vragen we een beperkt bijdrage van slechts 5 euro. Dit wordt sowieso een vergadering die je niet wilt missen aangezien er ongelooflijk veel leuke dingen te doen zijn in De Nekker!

 

Zondag 2 juni 14u-17u30 @lokalen – Waterspelletjes

Hebben jullie het ook veel te warm door dat juniweertje? Wij zullen tijdens deze vergadering alvast voor de nodige verkoeling zorgen door verschillende anti-warmte activiteiten te voorzien. Eén ding is zeker: jullie zullen niet droog naar huis terugkeren. Neem dus zeker allemaal een handdoek en kledij mee dat nat mag worden. Zoals altijd zorgen wij voor de rest.

 

Zaterdag 8 juni 19u-21u @lokalen – Filmavond

Beamer: check. Zetels: check. Witte muur: check. Versnaperingen: check. Enthousiaste leiding: check. Film: check. Het enige wat nog ontbreekt zijn de toeschouwers en wie komen daar beter voor in aanmerking dan de enige echte Welpen. De leiding heeft het lokaal omgetoverd tot een heuse cinema waar de film begint te spelen zaterdag om 19u stipt. Kom dus zeker op tijd zodat je dit spektakel niet moet missen. Indien je de slechte smaak van de leiding beu bent, mag je uiteraard zelf een film meebrengen. De film eindigt om 21u waarna de cinema zijn deuren sluit.

 

Zondag 16 juni 10u-12u @Zwembad Geerdegemvaart – Zwemmen

Vandaag gaan we ‘een zwemmeke doen’ met heel de groep. We spreken af aan de ingang van het zwembad Geerdegemvaart om 10u met 2 euro, zwemkledij (enkel een aanspannende zwembroek wordt toegelaten) en een handdoek. Na een deugdoende duik in het frisse water van het diepe bad of een sprong in het iets warmere water van het ondiepe bad kan je ons om 12u terugverwachten aan de ingang.

 

Zaterdag 22 juni 19u-21u @lokalen – Afsluitfeestje

Met de allerlaatste vergadering (traantjes) gaan we het scoutsjaar op een feestelijke manier afsluiten. De feestelijkheden beginnen zaterdag om 19u. Wij zorgen voor hapjes en een drankje terwijl we terugblikken op een (hopelijk voor jullie ook) geslaagd jaar. Ook zullen we al een eerste keer een blik werpen op het kamp dat eraan zit te komen. Er zullen enkele verrassingen voorzien worden zodat we de avond om 21u op een leuke manier kunnen beëindigen.

 

Zaterdag 29 juni @lokalen – Barbecue

Vandaag kunnen jullie smullen van al het lekkers op de barbecue. Voor één keer heeft Sitta zijn vertrouwde keuken verlaten om in openlucht zijn kookkunsten te showen en voor een heerlijke maaltijd te zorgen. Verdere info zal binnenkort op de site verschijnen. Hopelijk komen jullie mee aanschuiven om de scouts te steunen.

 

Zo dit was het alweer voor dit scoutsjaar. We hopen dat jullie ervan genoten hebben en zin hebben om mee te gaan op het altijd fantastische kamp. We zien jullie graag terug in augustus in De Ardennen voor de leukste week van het jaar.

Een stevige linker,

Mus, Caniche, Giraf en Saterhoen