Beste kapoenen en ouders

We wensen jullie warme en hartelijke feesten toe en het beste voor het nieuwe jaar. De leiding heeft er alvast heel veel zin in: we hebben de beste vergaderingen klaar met activiteiten op verplaatsing, het gemengd groepsweekend en enkele markante figuren in de lokalen. Dat belooft!

Een stevige linker

Sagittarius, Caraya, Cynomys & Koira

 

Zaterdag 19 januari 19u-21u, lokalen Gezelschapsspelletjes

Bij Jong Verkenners en Verkenners durft er zich al eens iemand ergeren aan Mens-Erger-Je-Niet of het spelbord van Monopoly omgooien. Gelukkig kan de leiding wel tegen hun verlies, alhoewel… daag elkaar en de leiding uit met jouw favoriete gezelschapsspel.

 

Zaterdag 26 januari 19u-21u, lokalen – Mars voor Marshmallows

De kapoenen hebben na al die marsen de smaak te pakken gekregen en gaan zelf op stap. Hun eis? Een kampvuuravond! Gelukkig hebben we een Vuurmeester gevonden die deze eis komt inwilligen. Bovendien heeft deze lekkerbek beloofd een grote zak marshmallows mee te nemen als hij verrast wordt door een grote opkomst, massaal komen is de boodschap.

 

Zondag 3 februari 14u-17u30, lokalen Vriendjesvergadering

Minder is meer, maar meer kapoenen is nog altijd meer pret! Vraag eens rond in je klas of bij andere hobby’s wie zin heeft om eens een scoutsavontuur mee te maken. We zullen ze eens laten zien waarom het zo tof is om in scouts Sint-Gummarus te zitten en misschien zijn we volgende week wat vrienden rijker.

 

Zondag 10 februari 14u-17u30, lokalen – Verrassingsvergadering

Het is een goed bewaard geheim wat de jaarlijkse verrassingsvergadering inhoudt. Sommigen beweren dat dit zelfs voor de leiding een mysterie is, maar niets is minder waar. Een tipje van de sluier? Dat licht Cynomys om 14u stipt, mis het niet.

 

Zondag 17 februari 14u-17u30, lokalen – Valentijnsvergadering

Ruik je dat? Love is in the air! Op wie Cupido zijn pijlen zal richten, weten we niet. Dat het een speciale vergadering wordt, weten we daarentegen zeker! Vandaag spelen we meisjesachtige spelen, zodat we al wat beter weten waar die rare meisjes zich mee bezig houden!

 

Zondag 24 februari 14u-17u30, lokalen – De reis rond de wereld in één dag

Op zijn reis door Egypte is Caraya niet alleen de Vloek van de Farao, maar ook een Ontdekkingsreiziger tegengekomen. Deze rare vogel beweert onze kapoenen de hele wereld te kunnen tonen in slechts één dag. Wij zijn alvast benieuwd.

 

Zondag 3 maart 10u-12u, schaatsbaan Mechelen – Kapoenen on Ice, part II

Kapoenen on Ice, the saga continues. Vandaag ondernemen we een tweede poging om alsnog te schaatsen. Hoewel de IJstijd al even voorbij is, gaan we bewijzen dat we ons beter op glad ijs kunnen begeven dan Scrat de Sabeltandeekhoorn uit Ice Age! Haal die handschoenen, dikke sokken en andere warme kleding al maar boven (en als je zelf schaatsen hebt mogen die ook mee). Vergeet zeker geen 5 euro. We spreken af aan de schaatsbaan van Mechelen.

 

Vrijdag 8 maart tot zondag 10 maart, Loppem – Gemengd groepsweekend

Op gemengd groepsweekend gaan, dat is… inzien dat niet iedereen op dezelfde manier bikt voor het eten, dat je het avondlied toch niet zo goed kent en vooral dat die meisjes eigenlijk nog best leuk zijn. Speelplezier verzekerd! Verdere info volgt.

 

Zondag 17 maart 14u-17u30, Vrijbroekpark – Speeltuinvergadering

Omdat onze ruggen de zware last van klimrek spelen niet meer aankunnen, wenden we andere klimrekken aan. Bovendien kent Koira de beste speeltuigen van het hele park. We spreken af om 14u aan de hoofdingang van het Vrijbroekpark en sluiten daar om 17u30 weer af.

 

Vrijdag 22 maart 19u-21u, De Club Kinder Retro TD

Tijd om de beentjes los te gooien vóór de oudere garde van Gummarus de dansvloer onveilig komt maken. Jullie hebben de dansskills van de leiding ongetwijfeld al leren kennen, maar nu is het aan jullie. Wij vragen alvast The Gummy Bear Song aan! Afspraak om 19u in De Club, Douaneplein 6 te Mechelen.

 

Zondag 31 maart 10u-17u30, Planckendael – Beestige Vergadering

Vind jij alle totems van de leiding in de dierentuin? Ben jij niet bang wanneer er een grote roofvogel over je hoofd vliegt of wil je zien hoe de leiding achteruitdeinst bij zo’n grote vogel? Kom dan maar mee met ons op avontuur! We spreken om 10u af aan de hoofdingang van Planckendael. Neem zeker een rugzakje mee met een lunchpakket, voldoende drinken en €10 of je abonnement (als je deze hebt). Voorzie naast je uniform ook zonnecrème of een regenjas naargelang het weer.

 

Zondag 7 april 14u-17u30, lokalen Paaseierenverkoop

Nu de paashaas weer op pad is, is het aan ons om hem te helpen om de mensen te verblijden met paaseitjes. Uitzonderlijk leert onze huiseconoom, ook wel Mus van de welpenleiding, ons de kneepjes van het verkopen. Met diezelfde kneepjes kunnen jullie misschien zelf wat paaseitjes in de wacht slepen.

 

Geniet van de paaseitjes. Wij zien jullie vol goede moed terug na de paasvakantie!