Maandbrief kapoenen

Beste Kapoenenouder

De kapoenenleiding presenteert met trots de laatste maandbrief van dit schooljaar. We gaan nog een paar weken knallen om dan ook in schoonheid af te sluiten. Of wij er graag willen invliegen? ’t Zal wel zijn! Ook nu willen we vragen om elke week zelf een vieruurtje en een drinkbus mee te nemen naar de scouts. Tot daar!

Zondag 25 april – Tivoli – 14u00-17u30 – Speel speelde spelend

Na de paaspauze ravotten we er deze week nog eens op los in het Tivolibos. Er loopt daar immers ook een spoor, maar wie heeft de Kadodder door? Hoog tijd om jullie speelvingers aan te trekken en naar de scouts te vertrekken!

 

Zondag 2 mei – Geen vergadering

De leiding heeft vandaag, coronaproof, een teambuildingsactiviteit. In team is toch altijd extra leuk! Volgende week zijn ze er weer, en kunnen dan een beetje meer.

 

Zondag 9 mei – Vrijbroekpark – 14u00-17u30 – Speurtocht

Zou het naar links of naar rechts zijn? Waar leidt dit spoor heen? En is dit een spoor, of slechts een afleidingsmaneuver? Het belooft een lastige tocht te worden, maar kapoenen hebben uitstekende speurneusjes!

 

Zondag 16 mei – Lokalen – 14u00-17u30 – Carwash

We vertrekken binnenkort weer op kamp, maar voor we vertrekken zouden we graag nog onze kas een beetje spijzen. Hiervoor organiseren de kapoenen een mega-carwash op basis van vrije bijdrage. U kunt in het onderstaande formulier invullen wanneer u uw auto of fiets kunt brengen voor een grondige wasbeurt. Uw vrije bijdrage mag u in een gesloten enveloppe zonder naam aan een van de leiding afgeven, maar voel u hier niet toe verplicht. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kEw5BiZGtuHam6L0_TccLuT2_qvsQSro5dthq82cfGo/edit?usp=sharing

 

Zondag 23 mei – Lokalen – 14u00-17u30 – Vliegen

Vandaag laten we alles vliegen! We kruipen in de huid van piloten en in gigantische bellen! Neem dus zeker je lichte gedachten en volle longen mee, we zullen ze nodig hebben.

 

Zondag 30 mei – Lokalen – 14u00-17u30 – Knappe koppen

Kapoenen van de lage landen, verzamelt u! Vandaag houden we ons bezig met de grootste raadsels die het kapoenendom kent. Lees allemaal nog eens je favoriete boekje en Wikipediapagina na, je weet maar nooit waar het goed voor is.

 

Zaterdag 5 juni – Kasteel Tivolipark– 19u00-21u00 – Ssssst! Opletten!

Trek vanavond maar donkere kleding aan, we gaan ons verstoppen voor alle spiedende ogen in het bos. Wie wilt er nu geen lekker kapoenenbilletje roosteren?

 

Zondag 13 juni – De Nekker– 10:00-12:00– Zwemmen

Vandaag gaan we met heel de groep (nog steeds in ‘bubbels’) zwemmen! We spreken om 10u af aan de Nekker. Omdat we moeten reserveren bij de Nekker, moet je je ten laatste op donderdag 10 juni inschrijven met dit formulier: https://forms.gle/8mUT7nNMPgT5KJ5f6. Wat neemt je kapoen zeker mee: €3,50, een handdoek, een zwembroek, een gevulde drinkbus en zonnecrème. 

 

Zaterdag 19 juni – Lokalen – 18u00-20u00 – Filmvergadering

We sluiten ons jaar af met de klassieke filmvergadering. Breng allemaal jullie lievelingsfilm mee met een etiket met je naam op. Misschien hebben we ook nog een kleine verrassing in petto…

 

Zaterdag 26 juni – BBQ

Kom lekker gezellig mee aan tafel zitten om te smullen op onze jaarlijkse BBQ. Info en inschrijven: www.gummarus.be/bbq.

 

Wat vliegt de tijd. Dit waren alweer de laatste vergaderingen van het jaar. Voor sommige zullen het ook de laatste vergaderingen als kapoen zijn, maar volgend jaar welpen wordt vast ook heel fijn! Of de leiding het tof vond? ‘t Zal wel zijn!

Geniet van de zomervakantie en tot op kamp!

Eens stevige linker (elleboog)

Vrijmoedige Koira

Bijdehandse Ara

Krachtige Sperwer

Stoutmoedige Sneeuwuil