Beste kapoenen en ouders

We gaan de laatste maanden van het scoutsjaar tegemoet, dus we halen nog een keer alles uit de kast om er een memorabel jaar van te maken met de volgende activiteiten:

! Hou dit trimester zeker jullie wc-rolletjes, of andere buisvormige dingen bij voor de Knotsgekke Knikkerbaan van 2 juni. Als je niet naar de vergadering kan komen, stuur dan een mail naar kapoenen@gummarus.be of een sms’je naar de takleider op 0485/48.50.52.

 

Zondag 28 april 14u-17u30u, lokalen Leiding vs. Leden

Minder tegen meer, klein tegen groot … Tijd om na te gaan wie sneller, hoger, sterker kan: de leiding of de verenigde krachten van een twintigtal onvermoeibare kapoenen. Verdedig jullie eer om 14u stipt aan de lokalen.

 

Zondag 5 mei – Geen vergadering

Vermoeid van de epische strijd van vorige week en de teambuilding met de leiding is er vandaag geen vergadering. Een dagje rust dus, maar niet getreurd: volgende week zullen we al onze krachten nodig hebben.

                                                                                                                     

Zondag 12 mei 14u-17u30u, lokalen Magische-Vos-van-het-Bosspel

Een typische sprookjesvos is sluw en heeft speciale krachten, maar de Magische Vos van het Bos (hé dat rijmt) is een ander paar mouwen. Als het programma Dieren in Nesten nog gemaakt werd, dan had hij een hoofdrol gekregen. Wat heeft deze vos toch uitgestoken? Ontdek het op de scouts.

 

Zondag 19 mei 14u-17u30u, Vrijbroekpark Speeltuinvergadering

“Wraaa!” roept de kapoen die in onze rug springt, waarna we met een boem ploem ploem op de grond vallen. Tijd dus om andere klimrekken aan te wenden. Benieuwd in welke speeltuigen en bomen wij gaan klimmen? Kom dan om 14u naar hoofdingang van het Vrijbroekpark. We sluiten daar om 17u30 ook af.

 

Zondag 26 mei 14u-17u30u, lokalen Ik-heb-nu-water-nodigvergadering

Een groot filosoof zei eens “Ik heb nu water nodig!”. Wat de diepere betekenis hiervan is, is helaas verloren gegane kennis. Wat we wel weten, is dat we in deze warme dagen alle verfrissing kunnen gebruiken. Gewapend met sponsjes, waterpistolen en -ballonnen gaan we elkaar te lijf. Neem zeker een handdoek en kleren die nat mogen worden mee.

 

Zondag 2 juni 14u – 17u30u, lokalen – Knotsgekke Knikkerbaan

Haal die wc-rolletjes, buizen enzoverder al maar boven, want vandaag bouwen we een knotsgekke knikkerbaan! Van in het lokaal tot in de tuin, met loopings door de bomen, met een bruggetje over Caraya… je kan het zo gek niet bedenken of onze knikkerbaan kan het. Wij zorgen voor knikkers, jullie voor de bouwideeën.

 

Zaterdag 8 juni 19u-21u, lokalen – Gummarus at the movies

Zin om net zoals de leiding in filmquotes te spreken? Dan is dit jouw geluksdag! De leiding heeft kosten noch moeite gespaard om het lokaal weer om te toveren tot een heuse cinemazaal. Als je de filmkeuze van de leiding niet vertrouwt, mag je altijd zelf een film meenemen (met naam op een post-itje). De film start zaterdag om 19u stipt. Om 21u zijn alle versnaperingen op en trekken we dus huiswaarts.

 

Zondag 16 juni 10u-12u, Zwembad Geerdegemvaart Zwemmen

Arrr, maatje! We halen de piraat in onszelf weer naar boven en trotseren de wilde, woeste wateren van het Geerdegemvaart zwembad. Wie geen aansluitende zwembroek en €2 meeneemt, vliegt over de plank. We zien jullie stoere zwembadvaarders om 10u aan het zwembad.

 

Zaterdag 22 juni, 19u-21u, lokalen – Gala des Gezelschap

“Glaasje Kidibul, meneer?” Waan je een echte Jay Gatsby in New York en kom met je mooiste kleren en een gezelschapsspel naar het gala. Laat je overspoelen door herinneringen aan het afgelopen jaar, nepgeld van de spelletjes en sleep misschien zelfs een award in de wacht. We sluiten ons jaar af in stijl.  

 

Zondag 29 juni, lokalen – BBQ

Vandaag nodigen we ouders en leden van harte uit op de scouts voor een smakelijke barbecue. Stiekeme topchefs en vuurmeesters van de leiding halen het beste uit zichzelf om jullie een heerlijke maaltijd voor te schotelen. Verdere info over de BBQ en de kampinschrijvingen zal verschijnen op de site.

Een gezellige afsluiter van het scoutsjaar dus, hopelijk mogen we jullie ook daar verwelkomen.

 

Dat is dan het einde van ons scoutsjaar. Hopelijk hebben jullie er net zo hard van genoten als wij! Maar zoals steeds, het beste moet nog komen. We zien jullie graag terug in augustus voor hét hoogtepunt van het jaar: het kamp!

Een stevige linker,

Schrandere Sagittarius, Ambivalente Caraya, Rustige Cynomys & Koira