Beste kapoenen en ouders,

Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur *enthousiast gejuich* en dat betekent: minder vervelen, meer scouts. Minder is meer, – of zoiets – we ontdekken het een jaar lang met deze geweldige activiteiten. We rekenen op jullie massale aanwezigheid.

 

Zondag 16 september – Overgang – 14u-17u30

Sommige kapoenen worden groot en worden… welpen! Maar nog belangrijker: wie wordt jullie nieuwe leiding? Kom het ontdekken tussen twee en half zes, afspraak aan de lokalen.

 

Zondag 23 september – Mega-Instuif – 14u-17u30

Noem het een ‘opendeurdag’, maar het is nog beter dan dat. Het nieuwe scoutsjaar zetten we in met een knaller: de Mega-Instuif! Oude en nieuwe leden kunnen zich hier de hele dag amuseren met tal van workshops en massaspelen. Ook ouders zijn meer dan welkom voor een gezellig hapje en drankje. Iedereen is dus welkom om 14u. Afronden doen we tegen 17u30.

 

Zondag 30 september – Vossen in de Bossen – 14u-17u30

Je leest het goed: we gaan vossen in de bossen… zoeken. Reinaert de Vos heeft zijn streken afgeleerd en een gezin gesticht, maar ze worden op de hielen gezeten door een bende jagers! De dieren van het bos kunnen de hulp van onze onverschrokken kapoenen dus goed gebruiken. Afspraak om 14u aan de lokalen.

 

Zondag 7 oktober – Koekjesvergadering – 14u-17u30

Hmm waar komt die heerlijk verrukkelijke geur vandaan? De leiding heeft koekjes gebakken en gaat de wereld ermee verblijden. Natuurlijk hebben we onze kapoenen nodig iedereen koekjes te brengen en misschien ook mee te peuzelen. Volg die heerlijke geur: van 14u tot 17u30 aan de lokalen.

 

Vrijdag 12 oktober 19:00 – Zaterdag 13 oktober 19:00 – Weekend

Iedere dag gaat er 24 uur voorbij. Maar dan heb je de 24 uren op de scouts nog niet gezien, want het wordt een knotsgek avontuur. Meer info volgt als de wiedeweerga.

 

Zondag 21 oktober – “Allez les vaches!” – Boer Teunvergadering – 14u-17u30

Kierekewere. Kom alles te weten over het reilen en zeilen in de boerderij van Boer Teun. Deze kloeke kerel zit zo vaak bij z’n koeien dat hij de hulp van onze onvermoeibare kapoenen wel kan gebruiken. Afspraak om 14u voor het kasteel van Tivoli (Antwerpsesteenweg 92, 2800 Mechelen). We sluiten op dezelfde plek af om 17u30.

 

Zondag 28 oktober – Geen vergadering

De leidingsploeg van Gummarus gaat in team op weekend om te teambuilden. Jammer genoeg geen vergadering deze week dus, maar niet getreurd: er komen nog leuke vergaderingen aan *knipoog smiley*.

 

Zaterdag 3 november – Dia-avond

Wat dacht je van gezellig terugmijmeren naar een geslaagd kamp? Het kan! Ouders en kapoenen zijn zeer welkom voor een bord spaghetti en een grappige dia-avond. Meer info vind je op de site.

 

Zondag 4 november – ??? – 14u-17u30

Wat is er gebeurd? Hoe is het gebeurd? Wie is of was het? … We hebben de hulp nodig van de kapoenen om dit mysterie op te lossen. Van 14u tot 17u30 aan de lokalen, da’s de enige zekerheid???

 

Zondag 11 november – Sinte-mettevergadering – 14u-17u30

Vandaag zetten we een aloude traditie verder en gaan uit volle borst Sinte-Mette zingen. Dat en nog meer pret tussen 14u en 17u30, aan de lokalen.

 

Zondag 18 november – De Kapoelimpische Spelen – 14u-17u30

Eens in de zoveel jaar vindt dit legendarische evenement plaats. Deze keer daagt Kapoelimpisch kampioen Koen de meest sportieve kerels van Mechelen uit. Is hij opgewassen tegen de kapoenen? De leiding denkt van niet, maar dat moeten we bewijzen. Kom in sportoutfit naar de lokalen. De Kapoelimpische Vlam wordt daar ontstoken om 14u en dooft er om 17u30 weer uit.

 

Zondag 25 november – Kerstrozenverkoop – 10u-17u30

Tijd om wat geld te verdienen voor de scouts en om Mechelen op te fleuren met onze wijdvermaarde kerstrozen. Van 10u tot 17u30 aan de lokalen. Ouders die ook zo’n mooie kerstroos willen, mogen ons dat steeds laten weten. Vergeet zeker geen lunchpakket.

 

Zaterdag 1 december – Gummarus @the movies – 18u30-20u30

We toveren de lokalen om tot cinemazaal, compleet met Dolby surround systemen, 4K-projectoren en 4D-effecten* en genieten samen met de welpen van een filmpje. Van 18u30 tot 20u30 aan de lokalen.

*De organisatie behoudt zich het recht te kiezen voor – mits wat fantasie – evenwaardig materiaal.

 

Zondag 9 december – Zwemmen – 10u-12u

Arrr, we halen de piraat in onszelf naar boven en trotseren de wilde, woeste wateren van het Geerdegemvaart zwembad. Vergeet geen aansluitende zwembroek en €2 mee te nemen (tol voor de schipper). Om 10u aan het zwembad.

 

Zaterdag 15 december – Kerstmarkt

Ieder jaar strijkt rond deze tijd een gezellige kerstsfeer neer over de lokalen van Sint-Gummarus & OLV. We nodigen alle ouders en leden uit om die kerstsfeer op te snuiven en te genieten van een hapje en een drankje bij een aangenaam vuurtje.

 

Zo, het najaar is volgepland.

We maken er een memorabel scoutsjaar van!

 

Een stevige linker,

De kapoenenleiding