Lid worden bij onze scouts?

Alle info vind je op deze pagina!
Heb je toch nog bijkomende vragen? Neem dan contact op met de groepsleiding!

Waar kan je ons vinden?

Onze lokalen zijn gelegen op volgend adres:
Kerkhoflei 41
2800 Mechelen
(klein straatje in aan het zebrapad)

Wanneer kan je ons vinden?

Onze vergaderingen gaan meestal door op:
zondag van 14u00 tot 17u30.

Je kan een concreet overzicht van alle activiteiten terugvinden in de maandbrieven.

Hoe werkt het?

Je bent altijd vrij om enkele keren te komen proberen, zonder verdere verplichtingen! Graag wel even verwittigen aan de takleiding of groepsleiding.

Misschien is scouting wel iets voor jou? Lees dan hieronder verder!

Inschrijven

Klaar voor spannende avonturen? Kom erbij!

Welkom bij Scouts Sint-Gummarus! Je kan je online inschrijven voor onze scouts.

Het lidgeld bedraagt €55 voor een jaar (of €10 scouting op maat). Voor inschrijvingen na 1 maart €27,50.
Je kan het lidgeld storten op volgend rekeningnummer met deze vermelding:

BE26 1043 6336 0229
Mededeling: lidgeld - <naam> - <tak> 

Scouting, wat kost dat?

Hoewel onze groep draait op vrijwilligers, is scouting jammer genoeg niet voor niets. Daarom vraagt onze groep lidgeld (€55).

Onze scouts organiseert naast de zondagvergaderingen geregeld ‘speciallekes’, zoals weekends (±€25), zwemmen, koken … waarvoor we een kleine bijdrage vragen.

Ten slotte, ongetwijfeld hét hoogtepunt van het scoutsjaar: ons kamp in de zomer (€85/€100).

Scouting, da's verzekerd

Scouts en Gidsen Vlaanderen verzekert al haar leden tijdens en op weg van/naar scoutsactiviteiten.

Op die manier valt iedereen die zich bij onze scouts inschrijft en lidgeld betaald heeft automatisch onder die groepsverzekering. Zo kan je je kind zonder zorgen naar de scouts laten gaan.

Ook als je gewoon komt proberen ben je de eerste twee activiteiten verzekerd.

 

Scouting op maat

We willen elk kind de kans geven om te genieten van scouting, dus ook wie financieel minder ademruimte heeft. 

Wie dit nodig heeft kan steeds terecht bij onze groepsleiding om ‘scouting op maat’ aan te vragen. Daarin zit verminderd lidgeld, tegemoetkoming voor weekends en kampen en uniform op maat.

Alle info over scouting op maat vind je hier.

Je eerste stappen...

Iedereen is welkom op onze jaarlijkse Mega-Instuif, zeg maar onze ‘opendeurdag’ of startvergadering die rond het derde weekend van september doorgaat. Je kan je uitleven op springkastelen, go-carts, massaspelen… Te gek om op te noemen! Ook ouders zijn welkom, voor een hapje en een drankje, een gesprek met de leiding of om in te schrijven. 

Ook doorheen het jaar ben je welkom ‘om eens te proberen’, zonder verdere verplichtingen. Graag even verwittigen aan de takleiding of de groepsleiding. Meer info over onze takken (dat zijn de verschillende leeftijdsgroepen) en hun leiding vind je hier.

Op die eerste activiteiten heb je natuurlijk nog geen uniform nodig en ben je net zo goed verzekerd.

Uniform

Een perfect uniform, da’s een oranje-groene das, een ‘kraaknet’ hemd met alle kentekens en een stevige scoutsbroek. De kapoenen, onze jongste tak, hebben genoeg aan een das, maar vanaf de welpen draagt iedereen het volledige uniform.

Een scoutshemd, -short en -trui en de meeste kentekens kan je kopen in de Hopper. We hebben ook een eigen shop, waar je onze coole Gummarus T-shirt kan kopen of gratis tweedehands hemden en broeken kan krijgen.

Lidgeld

Hoewel onze groep draait op vrijwilligers, is scouting jammer genoeg niet voor niets. Daarom vraagt onze groep jaarlijks lidgeld. Bovendien is je kind dan verzekerd en kan je hem zonder zorgen naar de scouts laten gaan.

  • Lidgeld: het lidgeld voor 2020-2021 bedraagt €55 (of voor inschrijvingen na 1 maart: €27,50). 
  • Verminderd lidgeld: voor wie financieel minder ademruimte heeft, is er een verminderd tarief van €10 (of voor inschrijvingen na 1 maart: €5).

Wij vragen je om deze som te storten op rekeningnummer: BE26 1043 6336 0229 met als mededeling lidgeld – “naam” – “tak”.

Wanneer je nood hebt aan het verminderd tarief kan je de groepsleiding contacteren over “scouting op maat” of dit aanduiden op het inschrijvingsformulier. Als je een UiTPAS met kansentarief hebt, mag je je kaartnummer doorsturen naar de groepsleiding en betaal je het verminderd tarief. We verzekeren je dat dit in alle discretie en vertrouwen zal gebeuren.

Met een UiTPAS kan je ook punten scoren, contacteer de groepsleiding met je kaartnummer. 

Persoonlijke aanpak

Zodra je zoon aangesloten is, vragen we je om de individuele steekkaart in te vullen. Hierin staan alle noodzakelijke inlichtingen over je kind, zoals allergieën, noodcontacten, bijzondere aandachtspunten… Op die manier kunnen we al onze leden veilig en persoonlijk begeleiden.

We behandelen dit document (net als alle andere gegevens) vertrouwelijk en met de grootste zorg. Meer info over privacy kan je lezen in onze privacyverklaring.

Onze lokalen

Je kan ons vinden in de Kerkhoflei 41, 2800 Mechelen. Momenteel zijn we aan het verbouwen, zodat we binnenkort in spiksplinternieuwe lokalen kunnen spelen. Ondertussen spelen we waar scouts zich het meeste thuisvoelen, buiten in ‘t groen.

Ontdek onze avonturen

Neem eens een kijkje op onze sociale media voor een voorproefje van scouting!

Overtuigd?

Dan ben je binnen een paar klikken ons nieuwste lid!