Maandbrief jongverkenners

Beste Jv’s

Na een deugddoende paasvakantie is het weer tijd om ons iedere week rot te amuseren en het varken uit te hangen. Hopelijk hebben jullie er evenveel zin als wij! Kom zeker met de fiets en laat tijdig weten wanneer je er niet bij kan zijn.

Tot op de vergaderingen!

De JV-leiding

Zondag 1 mei 14u – 16u – Stadsspel

Het is al weer even geleden dat we onze o zo prachtige stad nog onveilig hebben gemaakt. Kom om 14u naar standbeeld Opsinjoor op de Grote Markt en ontdek wat de leiding voor jullie in petto heeft.

.

Zondag 8 mei 14u tot 17u30 – Carwash

Nu het zonnetje weer begint te schijnen is het tijd om de auto van onder het stof te halen en eens een goede wasbeurt te geven. Omdat we zo’n barmhartige Samaritanen zijn, gaan we tussen 14u en 17u30 niet enkel de auto’s van de leiding wassen maar openen we onze drive-in carwash aan de lokalen voor heel Mechelen en omstreken. Tegelijkertijd zorgen we door middel van de ontvangen vrije bijdrages ook nog eens voor een extra zakcentje voor de jongverkennerkas. Twee vliegen in één klap dus! Als je thuis “carwash gerief” hebt liggen, mag je dit altijd meebrengen.

.

Vrijdag 13 tot zondag 15 mei – Survivalweekend

Dit weekend zijn we volledig op onze eigen krachten aangewezen. Geen elektriciteit, geen sociale media, geen Fortnite, geen tablets, geen vloerverwarming, … Hoe gaan we dit ooit kunnen overleven??? Een goed voorbereid mens is er twee waard dus leer alvast hoe je morse code moet gebruiken en ontcijfer deze belangrijke onthullende boodschap:

…- . .-. -.. . .-. . / .. -. ..-. — / …- — .-.. –. –

.

Zondag 22 mei 14u tot 17u30 – Verrassingsvergadering

Al lang geleden dat ge nog eens goed zot hebt gedaan? Geen zorgen want vandaag brengen we daar verandering in! En wees gerust, het is geen techniekenvergadering 🙂

.

Zondag 29 mei 14u tot 17u30  – Leidingswissel

Heb je dit jaar al vaak gedroomd van andere Jv-leiding? Vandaag komen jullie dromen uit! Of zijn de meeste dromen bedrog… 

.

Zondag 5 juni 14u tot 17u30 – Bosspel

Voor de laatste keer dit jaar spelen we nog eens een echt goed bosspel! Neem zeker ook jullie fiets mee, lopen achter de groep die wel met de fiets komt is geen aanrader.

.

Zondag 12 juni 9u30 tot 11u30 – Nekker

Niets is leuker dan met zo’n fantastisch weer buiten te komen en even afstand te nemen van jouw boeken. Breng allemaal een zwembroek en handdoek mee want vandaag gaan we zwemmen, chillen op het strand, … We spreken om 9u30 af aan de ingang van de Nekker.

.

Zaterdag 18 juni 19u30 tot 21u30 – Bowlen
En we gaan bowleeeeeeeen! Dankzij jullie inzet bij de winstgevende activiteiten kunnen we nu als beloning ook wat geld uitgeven. We spreken af om 19u30 aan het lokaal met de fiets. Begin maar alvast je armspieren en oog-handcoördinatie te trainen want de leiding zal in vorm zijn om jullie te imponeren met vele strikes en spares. Vele omgevallen kegels later eindigt de vergadering voor zowel winnaars als verliezers om 21u30 aant lokaal.

.

Zaterdag 25 juni – BBQ

Het einde van het scoutsjaar is in zicht, gewoon nog een laatste keer alles geven op kamp! Inschrijven hiervoor kan vandaag op onze jaarlijkse barbecue! Geniet van een heerlijk buffet met een vleesje of veggie alternatief en kom gezellig iets drinken met vrienden en familie. Reserveren kan via www.gummarus.be/bbq. Tot dan!