Maandbrief jongverkenners

Beste Jv’s

Na een deugddoende zomer is het weer tijd om ons iedere week rot te amuseren en het varken uit te hangen. Hopelijk hebben jullie er evenveel zin als wij! Kom zeker met de fiets en laat tijdig weten wanneer je er niet bij kan zijn.

Kusjes en tot op de vergaderingen!

De JV-leiding

Zondag 15/01 14u – 16u: Schaatsen

Zoals gewoonlijk beginnen we het jaar terug door met z’n allen te gaan schaatsen. Wie zal er op het ijs dansen of juist bibberend zijn evenwicht zoeken? We spreken alvast af aan de schaatsbaan te Mechelen (Spuibeekstraat 1) om 14 uur. Vergeet geen handschoenen en 7 euro mee te nemen!

.

Zaterdag 21/01 19u – 21u: Party-Night@Koala

Hip, hip, hip hoera! We zitten met een jarige! Een jarige die ook van feesten houdt. De JV’s zijn hierbij dus uitgenodigd om samen de verjaardag van Koala te vieren. De leiding zorgt voor wat hapjes en drankjes, maar je mag uiteraard zelf ook iets meebrengen.

.

Zaterdag 28/01 19u – 21u: Film Vergadering

Omdat we nog steeds niet hersteld zijn van het stevig feestje van vorige week en ook omdat dat jullie favoriete leiding nog examens heeft, gaan we het dit weekend wat kalmer aandoen. Haal dus maar jullie lievelingsfilm uit de kast en kom mee genieten van een rustige filmavond.

.

Zondag 05/02 14u – 17u30: Cluedo

Onze politievriend, Anhinga, zit met de gebakken peren. Er is een moord gepleegd in het Militair Domein en hij moet het oplossen. Locatie? Onbekend. Moordwapen? Onbekend. Dader? Onbekend. Om hem te helpen schakelt hij de JV’s in om informatie ter plekke te gaan verzamelen. Zijn de JV’s instaat deze moordzaak op te lossen?

.

Zondag 12/02 14u – 17u30: ‘Ieuww meisjesss’-vergadering ft. OLV

Cupido heeft alvast zijn boog gespannen! Wie kan dit weekend een vriendin (of een vriend) scoren en zichzelf bevrijden uit het eenzame single life? Haal maar alvast jullie versier skills naar boven en leer een paar openingszinnen voor je naar de lokalen komt!

.

Zondag 19/02 14u – 17u30: Instafamous vergadering

Omdat de leiding het beu is om hele tijd te zagen op jullie gsm gebruik, krijgen de JV’s vandaag de vrijheid om heel de dag hun gsm te gebruiken! Er is maar één voorwaarde: ze moeten zo bekend mogelijk worden op Instagram. Kom dus zeker met je gsm en je fiets, en jullie krijgen van ons wel een snelcursus ‘Hoe word ik instafamous’.

.

Zondag 26/02 14u – 17u30: gniredagrevmlif

We hebben in januari al een film gekeken. Nu gaan we de rollen eens omdraaien, en worden jullie voor een dag zelf de regisseur en de acteurs. Activeer jullie creativiteit, neem verkleedkleren mee om de film interessant te maken. Vergeet ook geen fiets zodat de toffe filmlocaties binnen ons bereik zijn.

.

Zondag 05/03 14u – 17u30: Woede Therapiesessie

Het is te merken dat er wat frustraties zijn in de groep. Om escalaties te voorkomen en jullie woede te verzachten, organiseert Praktijk Gummjv. een therapiesessie voor de JV’s. Kostprijs: iets dat kapot mag/moet.

.

Weekend 10/03 – 12/03: Groepsweekend

Net zoals elk jaar vertrekken we weer met zijn allen op groepsweekend. We trekken nu richting Hopper-jeugdverblijf De Kluis en deze keer gelukkig (of jammer genoeg) niet met de meisjes. Praktische informatie volgt per mail.

.

Zaterdag 18/03 10u – 14u: ~Money Money Money~

Schatrijk worden. Wie wilt dat nu niet? Daarvoor moet je wel hard werken. Daarom gaan de JV’s vandaag hun best doen om geld te verdienen t.v.v. het kamp. Hoe? De leiding zijn alvast bezig met een businessplan… We spreken om 10 uur af aan Opsinjoor in stad. Hopelijk zijn we tegen 14 uur schatrijk.

.

Zondag 26/03 14u – 17u30: Durumvergadering

Als bedanking voor jullie moeite van vorig week, krijgen jullie…… DURUMS! De vraag is echter: verdient echt IEDEREEN een volle durum met kebab, frieten en saus? Kom en ontdek hoe jouw ‘durum’ er uitziet.

.

Zondag 02/04 14u – 17u30: Sportvergadering

Elke JV kan zijn mond niet controleren, zowel in vorm praten als in vorm van eten. Om jullie energieniveau te doen dalen en de vetjes van de durums eraf te trainen gaan we vandaag eens goed sporten. Smeer jullie beentjes alvast maar in!