Maandbrief jongverkenners

Beste Jv’s en ouders van Jv’s

Het is weer zover! Na een prachtige zomer en een kamp vol plezier is het weer tijd dat het scoutsjaar begint. De leiding heeft jullie enorm gemist en kijkt ernaar uit om weer ieder weekend eropuit te trekken. We zullen er samen wederom een grandioos jaar van maken!

Kusjes en tot op de vergaderingen!

De Jv-leiding

PS: Kom zeker met de fiets en laat tijdig weten wanneer je er niet bij kan zijn.

Overgang: zondag 12/09; 14:00 – 17:30

Vandaag kwamen we erachter wie jullie oh zo befaamde leiding wordt, welke welpen we mochten verwelkomen en van wie we afscheid moesten nemen. Wie er niet bij kon zijn zal nog een ganse week in spanning moeten afwachten…

 

Mega-Instuif: zondag 19/09; 14:00 – 17:30

Vandaag nodigen we iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen op onze scouts. Er zullen tal van workshops en activiteiten zijn, voor elk wat wils dus! Neem al je vrienden mee en wie weet kunnen we dit jaar enkele nieuwe jongverkenners verwelkomen.

 

Ruiltocht: zondag 26/09; 14:00 – 17:30

Wat was er eerst, de kip of het ei? De kip? Of nee, toch het ei? Soit, genoeg gezeverd, vandaag kijken we hoe ver we kunnen ruilen, beginnend van een ei. Komen we ’s avonds terug met een hoop vieruurtjes of misschien wel met een nieuwe auto? Kom erachter op onze enige echte ruiltocht!

 

Patrouilleverdeling: vrijdag 01/10 – zaterdag 02/10; 20:00 – 18:00

Een Jv-tak is geen Jv-tak zonder… Patrouilles! In deze (bijna) 24-uursvergadering bepalen we in welke patrouilles we het jaar zullen volmaken en welke kreten er iedere formatie uit volle borst geschreeuwd zullen worden. Breng zeker een matje, slaapzak en €5 mee en ontdek wat de leiding voor jullie in petto heeft!

We spreken vrijdagavond om 20u af aan het lokaal en keren zaterdag huiswaarts om 18u.

 

Jv’s Breaking Bad: zondag 10/10; 14:00 – 17:30

Het lab van Don Baron is opgerold, om zijn imperium te behouden heeft hij jullie hulp nodig. Help het kartel en ga de concurrentie aan met de vijand. Maar pas op, in dit wereldje is niemand te vertrouwen! Kom zeker met de fiets, of nog voor je het weet heeft de vijand je te pakken.

Aangezien de groep nog niet zo groot is, moedigen we jullie steeds aan om vriendjes mee te nemen naar de vergaderingen! Want hoe meer vrienden, hoe meer …

 

Lach je rijk: zondag 17/10; 14:00 – 17:30

De leiding heeft dringend nood aan ontspanning, ze hebben daarvoor een mooie sauna op het oog om in de nieuwe lokalen te plaatsen. Er is één probleem, het geld is op… Kan de leiding genoeg geld verzamelen voor hun sauna of zijn de Jv’s hen slimmer af?

 

Gemengd groepsweekend: vrijdag 22/10 – zondag 24/10

We hebben het lang kunnen uitstellen 🙂 maar het is weer tijd voor het tweejaarlijks gemengd groepsweekend met OLV! Meisjes… wie zijn ze, én wat drijft hen? Dit is het ideale moment om op deze prangende vragen een antwoord te vinden! Verdere info volgt.

 

Battle of the Dyle: zondag 31/10; 14:00 – 17:30

Er zijn enkele duikboten gespot in de Dijle! We moeten onze machtige stad verdedigen tegen deze indringers. Triomferen we na de overwinning of druipen we af na deze slag om de Dijle. We spreken om 14u af aan standbeeld Opsinjoor op de Grote Markt.

 

Sportvergadering: zondag 07/11; 14:00 – 17:30

Genoeg geluierd! Trek je mooiste sportpakje aan en laat de echte olympiër in je naar boven komen, want het is tijd voor een uitputtende sportvergadering. We spreken om 14u af aan het lokaal en om 17u30 keren we afgemat huiswaarts. Vergeet zeker je fiets niet!

 

“Wie zoekt, die vindt!”: zondag 14/11; 14:00 – 17:30

“Wie zoekt, die vindt!” is de quote van de dag. Vandaag kruipen we in de huid van een voortvluchtige en spelen we verstoppertje op grote schaal! Wie is de beste zoeker en wie kroont zich tot absolute koning der verstoppers? Breng zeker je trouwe tweewieler mee!

 

Leidingsweekend: zondag 21/11

De leiding heeft even behoefte aan rust en bezinning, daarom gaan ze dit weekend alleen op stap. Ja, dat lezen jullie goed, deze week geen vergadering jammer genoeg… Maar wees niet getreurd, volgende week staan we weer paraat!

 

Kerstrozenverkoop: zondag 28/11; 10:00 – 17:30

We trekken de straten van Mechelen in voor onze jaarlijkse kerstrozenverkoop. Wie is de beste verkoper onder ons en wie moet er nog wat oefenen op zijn verkooppraatjes? Hoor alvast eens rond bij familie en vrienden wie zo’n mooi rood plantje in huis kan gebruiken. Vergeet geen lunchpakket en breng, in geval van koud weer, warme kledij mee. 

 

Nachtspel: zaterdag 4/12; 19:00 – 21:00

Nu het lekker vroeg donker is, is het de ideale moment voor een sensationeel nachtspel. Kom in warme, donkere kledij naar het lokaal en vergeet zeker je stalen ros niet!

 

Zwemmen: zondag 12/12; 10:00 – 12:00

Als ontspanning tijdens de examenperiode gaan we vandaag nog eens zwemmen met de hele groep. Neem een handdoek, aansluitende zwembroek en €3 mee. Al de examenstress laat je wel beter thuis!

 

Kerstmarkt: zaterdag 18/12: 14:00 – …

Het land kleurt wit en kerstbomen worden versierd met de mooiste lichtjes en de meest blinkende kerstballen. Dat wil maar één ding zeggen, het is weer tijd voor onze kerstmarkt! Pannenkoeken, chocomelk, jenever en nog zoveel meer. Na een jaar afwezigheid, belooft het alweer een topeditie te worden! We spreken af om 14:00 en verwelkomen familie en vrienden vanaf 16:00.