Maandbrief jongverkenners

Beste Jv’s

Na een deugddoende zomer is het weer tijd om ons iedere week rot te amuseren en het varken uit te hangen. Hopelijk hebben jullie er evenveel zin als wij! Kom zeker met de fiets en laat tijdig weten wanneer je er niet bij kan zijn.

Kusjes en tot op de vergaderingen!

De JV-leiding

Zondag 11 september 14u – 17u30u – Overgang

Vandaag komen we via een nog nooit eerder gespeeld spel te weten wie jullie oh zo befaamde leiding wordt. We verwelkomen enkele nieuwe jongverkenners en nemen jammer genoeg ook afscheid van 2 clowns.  

 .

Zondag 18 september 14u – 17u30u – Mega-Instuif

Vandaag nodigen we iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen op onze scouts. Er zullen tal van workshops en activiteiten zijn, voor elk wat wils dus! Neem al je vrienden mee en wie weet kunnen we dit jaar enkele nieuwe jongverkenners verwelkomen.

.

Zondag 25 september 14u – 17u30u – Patrouilleverdeling

Tijdens deze vergadering bepalen we in welke patrouilles we het jaar zullen volmaken en welke kreten er iedere formatie uit volle borst geschreeuwd zullen worden.

.

Zondag 2 oktober 14u – 17u30u – Bosspel

Niets is meer relaxerend dan op een zondagmiddag een mooie wandeling te maken in het bos. Tenzij er een bende ongetemde jongverkenners losloopt natuurlijk… Vandaag trekken we het bos in en we verstoren er de rust met ons getier en gebrul want we spelen nog eens een echt bosspel!

.

Zondag 9 oktober LEIDINGSWEEKEND – geen vergadering

De leiding vertrekt weer op jaarlijkse teambuilding en zal dus niet aanwezig kunnen zijn om een vergadering te organiseren. Jullie zullen je voor één zondag zelf moeten bezighouden. We zien jullie graag volgende week terug!

.

Zondag 16 oktober 14u – 17u30u – War on Drugs

Het Mechelse politiekorps stinkt van de corruptie. Een bende criminelen is geïnfiltreerd en profiteert van hun positie binnen het systeem. Help jij onze burgemeester bij de war on drugs of komt de echte Pablo Escobar in jou naar boven?

.

Zondag 23 oktober 14u – 17u30u – Ruiltocht

Een hele hoop lekkers ontvangen voor een appel en een ei? Dat moet een eitje zijn!

.

Zaterdag 29 oktober  Halloweenwandeling

Jv 1: “Zeg eens Halloween achterstevoren.”, waarop Jv 2 antwoordt: “nee wollah!”

Vandaag organiseert de leidingsploeg een schitterende avondwandeling met hier en daar een kraampje met lekkernijen voor jong en oud. Geniet van de wandeling, maar verwacht het onverwachte…

Verdere info volgt… 

.

Zondag 6 november 10u – 12u – Stadsspel

De titel zegt genoeg. Vandaag zetten we de stad op stelten! We spreken af om 10u aan Opsinjoor op de grote markt.

.

Vrijdag 11 tot zondag 13 november – Weekend

Het is eindelijk nog eens tijd voor een echt jv-weekend!

Verdere info volgt…

.

Zondag 20 november 14u – 17u30u – Jachtseizoen

*spannende muziek speelt*

*Voice-over leest intro*: Ara, Koala en Pinguïn openen deze week de jacht op een nieuwe uitdager, namelijk de jongverkenners. Wie blijft er uit handen van de jv-leiding en wie wordt aangehouden? Dit is het jachtseizoen…

KOM ZEKER MET DE FIETS!

.

Zondag 27 november 10u – 17u30u – Kerstrozenverkoop

We trekken de straten van Mechelen in voor onze jaarlijkse kerstrozenverkoop. Wie is de beste verkoper onder ons en wie moet er nog wat oefenen op zijn verkooppraatjes? Hoor alvast eens rond bij familie en vrienden wie zo’n mooi rood plantje in huis kan gebruiken. Breng in geval van koud weer warme kledij mee. 

.

Zondag 4 december 10u – 12u – Zwemmen

Als ontspanning tijdens het studeren gaan we vandaag nog eens zwemmen met de hele groep. Neem een handdoek, aansluitende zwembroek en €3 mee. De examenstress laat je beter thuis!

.

Zaterdag 10 december 20u – 22u – Nachtspel

Nu het vroeger donker is, is dit het ideale moment om een nachtspel te spelen. Trek warme donkere kleren aan en kom tegen 20u met de fiets naar de lokalen.

.

Zaterdag 17 december 14u – …  –Kerstmarkt

“Jingle bells, jingle bells, jingle all the way… “ Het land kleurt (misschien, waarschijnlijk niet) wit en kerstbomen worden versierd met de mooiste lichtjes en de meest schitterende kerstballen. Dat wil maar één ding zeggen, het is weer tijd voor onze kerstmarkt! Pannenkoeken, chocomelk, jenever en nog zoveel meer. Hopelijk kunnen we er net zoals vorig jaar weer een topeditie van maken! We spreken af om 14:00 en verwelkomen familie en vrienden vanaf 16:00.