Maandbrief verkenners

Beste verkenners, Ook in deze onzeker tijden van Covid-19 zijn wij als V-leiding toch blij dat we onze wekelijkse afspraak op de scouts niet hoeven te missen. Uiteraard moeten we rekening houden met enkele coronamaatregelen maar dit zal ons niet tegenhouden om er weer een spetterend scoutsjaar van te maken. We namen afscheid van enkele 3e jaars en kregen er een hoop nieuwe 1e jaars voor in de plaats. Dit semester spreken we meestal af aan de lokalen maar aangezien ook de scouts niet aan het bubbelsysteem ontsnapt, zullen we ons vaak moeten verplaatsen naar andere locaties dus zorg zeker dat jullie altijd met de fiets komen. Hieronder kunnen jullie de planning voor de maanden september tem december terugvinden:

Overgang – Zondag 13 september 14u-17u30

Vandaag hebben we een fantastisch spel gespeeld, een hele boel leden overgegooid en als afsluiter een pracht van leidingsploeg gekregen.

Mini-instuif – zondag 20 september 14u-17u30

De hele buurt naar de scouts brengen is in deze tijden een beetje moeilijk, maar wat vrienden uitnodigen op de scouts voor een startersactiviteit kan  wel.  Tot  onze bubbel vol zit natuurlijk. Meer info is verstuurd via mail.

Ver(r)assend stadsspel – Zondag 27 september 14u-17u30 aan opsinjoor

Wat we gaan doen vandaag blijft een grote ver(r)assing maar we kunnen jullie wel verklappen dat het iets met een stad te maken heeft. Kom dit mysterie ontdekken om 14u aan Opsinjoorke op de Grote Markt met de fiets.

Patrouilleverdeling – Zondag 4 oktober 14u-17u30 aan de lokalen

Panda’s! Slaapt! … Alpaca’s! Spuwt! … Fodi’s! Zingt! … Vandaag is de dag gekomen waarbij we jullie op basis van jullie moed, intelligentie, lenigheid en uithouding zullen onderverdelen in patrouilles. Deze belangrijke traditie zal na een jaartje afwezigheid terug in het leven geroepen worden dus aanwezigheid is een must.

Dia- en Spaghettidag – Zaterdag 10 oktober 13u aan het Olivetenhof

Vandaag zijn jullie allemaal uitgenodigd om een lekkere portie spaghetti te komen eten en de kampfoto’s te bekijken.

Verrassingsvergadering – Zondag 18 oktober 14u-17u30 aan het lokaal

Wat we vandaag gaan doen, blijft zelfs voor de leiding een groot mysterie…

Gemengd groepsweekend – Vrijdag 23 oktober 20u tot zondag 25 oktober 12u

Tijd voor het tweejaarlijkse gemengd groepsweekend met OLV. We hebben er allemaal enorm veel zin in! Jullie hopelijk ook! Verdere info volgt asap.

Sauna-vergadering – Zondag 1 november 14u-17u30 aan de lokalen

Na vorige week al dat gekibbel en gekwetter van OLV te moeten aanhoren heeft de leiding nood aan wat rust. We zullen vandaag kunnen ontspannen in onze zelfgemaakte sauna om nadien herboren terug naar huis te gaan.

24uren-vergadering – Zaterdag 7 november 14u tot zondag 8 november 14u aan de lokalen

Een vergadering die exact 24 uren zal duren en waarbij we nog dichter naar elkaar toe zullen groeien om een nog hechtere groep te vormen. Verdere info volgt asap.

Padel – Zondag 15 november 10u-12u aan Arenal Mechelen

Vandaag gaan we ons op verplaatsing amuseren. We gaan namelijk padellen in Arenal Mechelen (Molenweide 2, onder de luifel “Huyghebaert”). Wat deze sport juist inhoudt en hoe goed/slecht we hierin zijn zullen we snel genoeg kunnen ontdekken tijdens deze sportieve activiteit.

Gamevergadering – Zaterdag 21 november 21u-23u aan de lokalen

Aangezien jullie examens er bijna aankomen, gaan we vandaag onze gedachten verzetten door te scoren op FIFA, te racen op Mario Kart en nog zoveel meer. Attributen en dergelijke mogen zeker (op eigen risico) meegenomen worden.

Filmvergadering – Zaterdag 28 november 21u-23u aan de lokalen

Geen kerstrozenverkoop dit jaar! Woehoew! Om dit te vieren gaan we een spannende, ontroerende, komische maar ook avontuurlijke film bekijken. Jullie hoeven enkel te zorgen voor jullie aanwezigheid, de leiding zorgt voor de rest.

Nachtspel – Zaterdag 5 december 21u-23u aan de lokalen

Wat een ramp! De sint en zijn roetpieten hebben hun boot gemist in Spanje waardoor ze onmogelijk op tijd in Mechelen kunnen geraken om alle pakjes rond te brengen. Om droevige kapoenen en welpen te voorkomen, zullen wij moeten zorgen dat alle pakjes verdeeld worden. Hoe we dat gaan aanpakken, zullen we deze avond uit de doeken doen.

Zwemmen – Zondag 13 december 10u-12u

We  gaan  weer  eens  zwemmen.  Afhankelijk  van  de maatregelen  delen  we  de  zwemmomenten  op.  Check zeker de online maandbrief.

Kerstmarkt – Zaterdag 19 december

Nog  ver  in  de  toekomst  en  dus  onzeker  wat  de maatregelen  en  de  toestand  van  onze  lokalen  dan zullen zeggen. We plannen het alvast in en stellen bij waar nodig.

Zo dit was het voor het eerste semester. We zien jullie graag terug na de feestdagen. Alvast een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar gewenst!

Stevige linker,

De verkennerleiding