Maandbrief verkenners

Beste Verkenners en ouders,

Vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar! Na vele kerstfeestjes en talrijke nieuwjaarswensen is de V-leiding weer helemaal opgeladen om aan het tweede semester te beginnen. Er staan weer talloze leuke vergaderingen op het programma dus we kunnen niet wachten om er aan te beginnen (slijm, slijm, …)

Stevige Linker,

Apparte Sitta,Geestdriftige Cobaye,Schalkse Caniche en Gevatte Mus

 

Zondag 12 januari 10u00 – 12u00, schaatsbaan iscm – Schaatsen

Vandaag gaan we schaatsen! Vergeet zeker je handschoenen en 3euro niet mee te nemen. We spreken af aan de ingang van de iscm schaatsbaan, Spuibeekstraat 1 te Mechelen. 

 

Zaterdag 18 januari 20u-22u  Nieuwjaarsvergadering

Waarschijnlijk hebben jullie je buikje nu wel vol met al die Kerst en nieuwjaarsfeestjes, maar toch doen we hier nog eentje bovenop! Afspraak in het FOS. Voor zij die hier nog niet geweest zijn, indien je uit Mechelen stad vertrekt ga je in plaats van naar rechts voor de Kerkhoflei naar links de Gasthuisveldstraat in. Daar op het einde van de straat aan de rechterkant zul je ons wel zien zitten.

 

Zaterdag 25 januari 20u-22u Gezelschapsspelletjesavond

Aangezien jullie leiding momenteel volop in de blok zit doen we het nog een keertje rustig aan. Dus schuif mee aan tafel kies een pion en laat de Goden van het geluk je prijzen terwijl je de dobbelstenen werpt. Afspraak aan het FOS.

 

Zaterdag 1 februari 10u-13u Oxfam chocolade verkoop

Déjà vu? Afspraak aan Opsinjoor op de Grote Markt te Mechelen.

 

Zondag 9 februari 14u-17u30 Maak een filmvergadering

We besluiten om toch nog eens een vergadering tijdens de normale uren en op de normale dagen te houden, en nu we toch bezig zijn met het hernemen van tradities, halen we een klassieker uit de oude doos. Ready? Set…ACTION! Afspraak aan het FOS.

 

Zondag 16 februari 14u-17u30 Valentijnsvergadering

Cupido heeft ons gisteren geraakt met zijn liefdespijlen. Nu zijn we hopeloos verliefd! Maar de vraag is: “Op wie?”… Kom om 14.00u naar het FOS voor onze valentijnsvergadering. Om 17.30u gaan jullie alleen of met twee naar huis.

 

Zondag 23 februari 14u-17u30 Kroatisch stadsspel

Wist jij dat de kustlijn van Kroatië wel bijna 1800km lang is en dat hun nationale dier een Dalmatiër is? Nee? Wel, kom alles te weten wat dit mysterieuze land te vertellen heeft in een toch wel vrij speciaal spelletje! Afspraak aan opsinjoor!

 

Zondag 1 maart 14u-17u30 Bosspel

Wat verstopt er zich in de bossen van Mechelen? Kom het te weten door met de FIETS naar het FOS te komen!

 

Zondag 8 maart 14u-17u30 Het grote Morinel Ple(v/z)ier spel!

Leeft hij nog? Is hij niet al lang oudleiding? Is hij zelfs niet al bejaard? Maakte hij niet graag lijstes? Was hij geen grootmeester der Nederlandse taal? Veel vragen weinig antwoorden… Hoe dan ook zijn jullie welkom in het FOS en breng zeker je FIETS, GSM en OORTJES/HOOFDTELEFOON mee.

 

Zondag 15 maart 14u-17u30 V-Wijn

De cava van op de kerstmarkt is hopelijk al lang opgedronken of door de gootsteen gegoten. Daarom verkopen we vandaag Wijn. Iedereen wordt verwacht enkele flessen te verkopen aan familie/vrienden/.. Die bestelde flessen brengen we dan rond in combinatie met een deur aan de deur verkoop. Pret gegarandeerd! Afspraak aan het FOS (Meer info volgt)

 

Zondag 22 maart 14u-17u30 Wie is de slimste V ter wereld?

Waarom groeien de bananen krom, hoelang is een Chinees en waar bevind het os zygomaticum zich? Wie het antwoord weet op deze vragen en denkt toch nog wat meer te weten dan ons wordt verwacht aan het FOS!

 

Zaterdag 28 maart 20u-22u Nachtspel

Wat o wat zal de leiding nu weer in petto hebben voor jullie? Neem alvast jullie donkere maar warme kledij mee en een (paar) verse onderbroek(en).  AFSPRAAK AAN HET KLEIN MILITAIR DOMEIN in de Duivenstraat.

 

Vrijdag 3 april V-Feestje

Trek jullie dansschoentjes al maar aan en zorg dat die benen goed gestretcht worden want vanavond vliegen we er helemaal in! (Meer info volgt)