Maandbrief verkenners

Beste Verkenners en ouders,

Nu we eindelijk van start zijn met het nieuwe scoutsjaar kunnen wij als leiding niet wachten om onze uiterst leuke en spectaculaire vergaderingen ten toon te stellen. Zoals jullie misschien al wel weten gaan we dit jaar op het buitenlands kamp en zodus gaan onze wonderbaarlijke vergaderingen toch wat meer plaats moeten maken voor winstgevende activiteiten. Wij hopen alleszins dat jullie zich even hard gaan amuseren als wij dat gaan doen.

Stevige Linker,

Apparte Sitta,Geestdriftige Cobaye,Schalkse Caniche en Gevatte Mus

Zondag 29 september 14u00 – 17u30, lokalen – Stadsspel

Vandaag gaan we eens kijken of 2800 echt leeft met een uiterst origineel stadsspel. Na dit spel gaan we ook even onze koppen bij mekaar steken om eens te brainstormen over de mogelijkheden van ons buitenlands kamp. Wij verwachten jullie aan de lokalen van 14u tot 17u30 met jullie stalen ros.

 

Zondag 6 oktober 14u00 – 17u30, lokalen – vriendjesvergadering

Onze mama heeft ons altijd wijsgemaakt dat hoe meer zielen er zijn, hoe meer vreugde er is. Omdat er nooit genoeg verkenners zijn gaan we dus een vriendjesvergadering doen zoals nooit tevoren. We spreken af aan de lokalen van 14u tot 17u30.

 

11-13 oktober – geen vergadering

De leiding is op jaarlijkse teambuilding, dus vandaag helaas geen vergadering. We zien jullie graag volgende week terug voor het op twee na meest beruchte feestje van het jaar.

 

Vrijdag 18 oktober – Nacht van de jeugdbeweging

Deze avond is het weer tijd voor een feestje. Met de jaarlijkse nacht van de jeugdbeweging hopen we dit jaar onze kas nog wat te spijzen door wat eten te verkopen. Details volgen.

 

Zaterdag 26 oktober – Spaghettiavond

Het is weer tijd om de kiekjes van het vorige kamp te bekijken en spaghetti te vreten. Details volgen.

 

Zondag 27 oktober 14u00 – 17u30, lokalen – Peking Express

Als we op buitenlands kamp gaan met onze verkenners verwachten we uiteraard dat ze hun plan kunnen trekken. Wij dachten dit eens te testen met het grote Peking Express-spel. We spreken af aan de lokalen van 14u tot 17u30.

 

Zaterdag 2 november 10u00 – 13u00, Grote Markt – Oxfam verkoop

Aangezien we nog niet genoeg geld in het laatje hebben moeten we nog wat meer toveren. Hoe doen we dit? Wel we doen dit door nog wat meer dingen te verkopen natuurlijk! Vandaag gaan we lekker chocolaatjes van oxfam verkopen van 10u tot 13u. Afspraak aan Opsinjoor op de Grote Markt te Mechelen.

 

8-10 November – Verkenner-weekend

Het is weer tijd voor een traditioneel Verkenner-weekend. Dit jaar blijven we niet bij de pakken zitten en gaan we nog eens iets verder van huis op weekend. We spreken af aan het lokaal omstreeks 19u en we verwachten dat jullie allemaal met de fiets komen. Het weekend is weer ten einde zondag omstreeks  14u aan het lokaal. Details volgen.

 

Zaterdag 16 november 18u00 – 22u00, lokalen – Wellness

Omdat de examens voor de deur staan voor (bijna) iedereen gaan we het wat rustiger aan doen vandaag. Om volledig tot rust te komen gaan we gezellig samen iets eten en dan op het gemak de sauna in. Vergeet geen handdoek! We spreken af om 18u en eindigen om 22u.

 

Zondag 24 november 10u00 – 17u30, lokalen – kerstrozenverkoop

Het is weer eens tijd voor de leukste vergadering van het jaar. U kan het wellicht wel raden, we gaan Kerstrozen verkopen! We verwachten iedereen om 10 uur aan het lokaal en eindigen om 17u30.

 

Zondag 1 december 11u00 – 13u30 – Kookvergadering

Om even een pauze te nemen van al dat zware studeerwerk heeft de leiding een kleine kookvergadering voor jullie uitgewerkt. Aangezien we geen lokaal hebben kijken we nog even naar wat onze opties zijn maar we verwachten jullie van 11u tot 13u30! Details volgen.

 

Zondag 8 december 10u00 – 12u00, Zwembad Geerdegemvaart – Zwemmen

Doe allemaal jullie zwembroek aan en pak je handdoek klaar want vandaag gaan we weer eens zwemmen. We spreken af van 10u en zijn uitgezwommen om 12u aan zwembad Geerdegemvaart, neem zeker 2€ mee!

 

Zaterdag 14 december – Kerstmarkt

Kerstmis komt weer dichterbij en dat betekent dat er weer Kerstmarkten alom zijn. Die van Gummarus kan vandaag uiteraard ook niet ontbreken. Details volgen.