Maandbrief kapoenen

Beste Kapoenenouder

Na een onzeker eerste trimester presenteert de kapoenenleiding u met trots een voorlopige planning voor het tweede trimester van dit scoutsjaar. Wij hebben er alvast ontzettend veel zin in en hopen dat uw kapoen dat ook heeft! We ontdekken de wonderen van het Tivolipark, nemen eens een kijkje in de wereld en gaan de strijd met de grijpgrage eekhoorns aan!

Indien u, al dan niet door een fout van ons, nog niet in het Whattsapp-groepsgesprek met andere kapoenenouders zitten en dit toch graag willen, stuur ons  dan zeker een mailtje met uw naam en telefoonnummer en dan brengen wij dat in orde! Zo kunnen we u sneller op de hoogte brengen van veranderingen in onze planning.

Wij willen nog steeds vragen om uw kind zelf een drinkbus, vieruurtje en een mondmasker mee te geven. Voorlopig plannen we om de eerste 2 vergaderingen online te doen, daarna evalueren we de situatie.

Zondag 10/01 – Ochtendgymnastiek – 9:00 – Thuis

We vliegen er terug in, maar dat kan natuurlijk enkel als iedereen fit genoeg is! Daarom zal jullie leiding jullie eens goed wakker schudden met een heuse ochtend work-out! Trek maar sportieve kledij aan, en zet jullie drinkbus klaar!

 

Maandag 11/01 7:00 – Zondag 17/01 17:30 – Leiding of kapoenen? – Thuis

We trekken onze sterke start graag door in deze hele week! Wie kan er gedurende de hele week het vaakste pompen? Zullen het de kapoenen zijn, of toch hun leiding? Dit kan niet anders dan een epische strijd worden! Upload het aantal keren dat uw kapoen pomt via deze link, zo kunnen we de stand bijhouden! De totaalscores zullen automatisch aangepast worden. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ctAMeiDddsil6IFBLua6065AT8SDU-oi9ewz8P0J9YI/edit?usp=sharing

 

Zondag 24/01 – Oorlog in het bos – 14u00-17u30 – De lokalen

Het bos staat in rep en roer! De dieren hebben ruzie! Ze willen allemaal verkozen worden tot gevaarlijkste van het bos, en hebben de hulp van de kapoenen nodig om de andere dieren hiervan te overtuigen. Durf jij het aan om met de andere dieren te strijden?

 

Zondag 31/01 – Wat schuilt er in het Tivolipark? – 14u00-17u30 – Tivolipark

Wat hoor ik daar? Op onderzoek uit! Wie en wat houdt er zich allemaal schuil in het Tivolipark? Is het een knorrend varken, een snurkende reus of misschien wel beide? Is het een kakelende kip, de Kadodder of nog iets helemaal anders? Kom naar het grasveldje voor het kasteeltje en ontdek het samen met ons!

 

Zaterdag 6/02 – Grijpgrage eekhoorns – 19u00-21u00 – Militair domein

De eekhoorns hebben zich weeral te goed gedaan aan de schatten van het bos! De schurken! Tijd om ze dat betaald te zetten, maar pas op, ze zullen hun gestolen schat fel verdedigen! We verzamelen hier: Duivenstraat 102, 2800 Mechelen. Breng een koplamp mee en doe donkere kleren aan!

 

Zondag 14/02 – Valentijn, of toch geen roze maneschijn? – 14u00-17u30 – Lokalen

We trekken er vandaag, volledig coronaproof, op uit met de meisjes. Zijn ze echt van Venus, en is dat wel van belang? Is er zoiets als het sterke geslacht, of is dat allemaal gezever? Trekt Cupido er echt op uit vandaag, of is het allemaal maar een commerciële truck? Geen betere moment om dit uit te zoeken dan vandaag!

 

Zondag 21/02 – Is je hoofd leeg, of ben je een echte strateeg? – 14u00-17u30 – Lokalen

In het leger is er geen tijd voor onnozel gedoe, tijd om de vijand te overwinnen! Gebruiken we soldaten, of liever een cyberoorlog? Of toch nog liever biologische wapens? Geen seconde te verliezen! Wie is de beste strateeg in deze spannende strijd? We zullen hem nodig hebben!

 

Zondag 28/02 – Feestje!!! – 14u00-17u30 – Lokalen

Sperwer is jarig vandaag en geeft een verjaardagsfeestje! Waarschijnlijk het eerste verjaardagsfeestje waar je in een jaar naartoe bent kunnen gaan! Trek je feestschoenen maar aan, het wordt onvergetelijk!

 

Zondag 7/03 – Verrassing! – 14u00-17u30 – Lokalen

We houden je vandaag een beetje langer in spanning, we kunnen alles doen! Trekken we het bos in? Of eerder de speeltuin? Rarara, wat zou het zijn… misschien spelen we wel in een fontein! Ontdek wat we in petto hebben om 14u00 op de scouts!

 

Zondag 14/03 – Spelletjes² – 14u00-17u30 – Lokalen

Wie is er koning van de spelletjes? Breng vandaag je lievelingsspel mee naar de scouts (zet je naam erop) en daag de andere kapoenen uit! We zullen spelen tot onze vingers niet meer kunnen! Wie zal de prijs van speelvogel mee naar huis kunnen nemen?

 

Zondag 21/03 – De lente is weer in het land! – 10u00-17u00 – Lokalen

Hoera! Het is weer zover, de winter is voorbij! We zetten enkele stappen in de wijde wereld en kijken naar hoe de lente de wereld weer groen kleurt! Smeer je kuiten maar in, doe je stapschoenen aan, neem een drinkbus, een lunchpakket en een vieruurtje mee vandaag, we zullen het nodig hebben!

 

Zondag 28/03 – Erop, en erover! – 14u00-17u30 – Lokalen

Snel, wie daag je als volgende uit in je race naar de top? Maar pas op, aan alle hoge dingen is er een lage! Het belooft een uiterst spannende inhaalrace te worden!

 

Zondag 4/04 – illoviT – 14u00-17u30 – Lokalen

Vandaag zoeken we uit wat we echt leuk vinden, een ware zoektocht naar onze eigen verlangens. Hebben we liever een bal of een goal. Liever een speeltuin of een bos? Liever een varken of een koe? Liever een vaccin of een tweede paasvakantie alleen thuis? Of hebben we nog iets anders nog veel liever? Tijd om dit te onderzoeken!

 

Nu is ook dit trimester weer volledig volgepland. Hopelijk kunnen we ons aan deze planning houden, anders laten we het u zo snel mogelijk weten. Wij staan alvast te popelen om opnieuw in ons uniform te kruipen en al deze avonturen met uw kapoen mee te maken!

 

Een stevige linker (elleboog)

De kapoenenleiding

Vrijmoedige Koira

Bijdehandse Ara

Krachtige Sperwer

Stoutmoedige Sneeuwuil