Maandbrief kapoenen

Hey kapoenenouder! Er staat een nieuw en uitdagend scoutsjaar voor de deur waarin we weer een kleine stap in de grote wereld willen nemen. Er staan ons verschillende uitdagingen te wachten, van waterballondieven en een bende piraten tot en met het coronavirus. Voor de regels rond deze laatstgenoemde kunt u altijd de website van Scouts en Gidsen Vlaanderen bezoeken, voor de andere zal uw kapoen naar de scouts moeten afzakken (geef hem een drinkbus mee). Waar en wanneer hij verwacht wordt zal gedeeltelijk afhangen van de verdere ontwikkeling van de Corona-epidemie, wanneer er van de planning wordt afgeweken zullen wij u tijdig verwittigen! Check ook regelmatig deze pagina. Wij, als leiding, hebben al vast erg veel zin in dit onvoorspelbaar, onvoorstelbaar spannende jaar! Tot op de vergaderingen? ’t Zal wel zijn! Een stevige linker De kapoenenleiding

Zondag 13 september – Overgooi – 14u00-17u30 – Vrijbroekpark

Wat worden ze snel groot, de 2de -jaars kapoenen worden vandaag welp! Dit door een mega-gigantisch bubbelig spel!

 

Zondag 20 september – Mini-Instuif – 14u00-17u30 – Vrijbroekpark

Vriendje hier, vriendje daar en klaar voor het scoutsjaar! Breng allemaal een paar vriendjes mee uit je klas, je buurjongen of van een andere hobby, het maakt al niet uit, hoe meer zielen hoe meer vreugd! Iedereen die graag eens komt proberen is welkom. Stuur een berichtje naar onze e-mail of telefoonnummer met daarin de gegevens van de vriendjes die je meebrengt, die hebben we nodig omwille van Covid-19.

 

Zondag 27 september – Waterballonenroof – 14u00-17u30 – Lokalen (Kerkhoflei 41)

Houd de dief! In sommige waterballonnen zit een kostbaar goedje, we moeten ze goed bewaken tegen grijpgrage handen! Maar opgelet, een te strakke bewaking kan wel eens resulteren in een natte buik! Geef je kapoen een reserve outfit mee, normaal is hij niet nodig, maar je weet maar nooit.

 

Zondag 4 oktober – Waar is mijn sleutel? – 14u00-17u30 – Lokalen (Kerkhoflei 41)

De leiding is erg verstrooid geweest en weet niet meer waar ze hun sleutels hebben achtergelaten. Zeker één van die sleutels hebben we dringend nodig, we hebben namelijk een … Verdorie, een ik-weet-niet-meer-wat in onze kluis gestoken en willen dat heel graag terug! We hebben de hulp van onze kapoenen nodig om naar aanwijzingen te zoeken over waar de sleutels zouden kunnen zijn.

 

Zaterdag 10 oktober – Dia-avond – Olivetenhof (Olivetenvest 32)

Vanavond kruipen we allemaal ver genoeg uit elkaar, maar toch ook weer niet te ver. We halen namelijk herinneringen op aan ons vorige kamp met een lekker bord zelfgemaakte pasta tijdens onze jaarlijkse dia-avond! Meer info volgt snel.

 

Zondag 18 oktober – Krakende koppen – 14u00-17u30 – Lokalen (Kerkhoflei 41)

Vandaag steken we onze knappe koppen bijeen en laten we ze eens lekker hard kraken. Is het nu deze, of was het die? Hoe lossen we dit mysterie op? We moeten wel slagen, de inwoners van Memorychi hebben onze hulp nodig om de wilde dieren te helpen!

 

Zondag 25 oktober – Schattentocht – 14u00-17u30  – Lokalen 

In een aangespoelde fles vond de leiding een route naar een geheime schat die al jaren verloren is. Op de weg komen we wel vele gevaren tegen, durf jij mee op onze schattentocht?
 

Zaterdag 31 november – Dwalende spoken – 19u00-21u00 – Hoofdingang Nekker

Brrrr! Het spookt hier! Vannacht trekken we verkleed als monsters op pad! Maar opgelet, misschien komen we wel andere monsters tegen! Ben jij dapper genoeg? Kom dan (niet verplicht) verkleed naar de Nekker!

 

Zondag 8 november – Alles geven, hé! – 14u00-17u30 – Hoofdingang Vrijbroekpark

Vandaag geven we alles dat we hebben, al onze energie moet eruit. Trek sportieve kleren aan, we hebben namelijk het Kapoelympische Comité op bezoek! Het belooft er hevig aan toe te gaan!

 

Zondag 15 november – Zoef! – 14u00-17u30 – Lokalen (Kerkhoflei 41)

Bukken! Vandaag vliegen de bollen ons rond de oren. Kom op, snel een bekertje water halen, geen tijd te verliezen tussen deze schietgrage zottekes! Maar geen zorgen, hun kogels laten geen gaten na, enkel een hele hoop aan … *Zoef* … Hela! Ik pak je wel! Kroon jij je vandaag tot topschutter?

 

Zondag 22 november – Verrassing! – 14u00-17u30 – Lokalen (Kerkhoflei 41)

We houden je vandaag een beetje langer in spanning, we kunnen alles doen! Trekken we het bos in? Of eerder de speeltuin? Rarara, wat zou het zijn… misschien spelen we wel in een fontein! Ontdek wat we in petto hebben om 14u00 op de scouts!

 

Zondag 29 november – Wie is daar? – 14u00-17u30 – Kasteel in het Tivolipark (Antwerpsesteenweg 92)

Vandaag zoeken we uit wie er in het Tivolipark huist. Dit is cruciaal om er orde op zaken  te kunnen stellen. De boer heeft alle hoop opgegeven en heeft onze hulp ingeroepen om alle dieren terug in hun hok te krijgen, enkel is hij vergeten zeggen hoeveel er juist zijn… Die boer Teun toch!

 

Zaterdag 5 december – Spelletjesvergadering – 19u00-21u00 – Lokalen (Kerkhoflei 41)

Vanavond kruipen we in onze speelse bui, gezelschapsspelletjes tot we geen ‘Gewonnen’ meer kunnen horen. Breng vanavond allemaal je favoriete spelletje mee naar de scouts, liefst met een etiket met je naam op.

 

Zondag 13 december – Splash! – 10u00-12u00 – Zwembad Geerdegemvaart (Leliestraat 32)

Vandaag trekken we, gewapend met een aansluitende zwembroek, een handdoek, en €2 voor de oordoppen van de redder, naar het zwembad! Wiehooew! Die glijbaan is zó snel! Nog eens!

 

Ziezo, dit semester zit weer propvol fantastische activiteiten! Hopelijk zingen we het uit tot dan, zonder Covid-19, en kunnen we allemaal genieten van de feestdagen! Wij wensen ze u alvast toe! Tot in januari!

Een stevige linker

De Kapoenenleiding