Maandbrief kapoenen

Beste kapoenen en ouders,

Het is weer zo ver, een nieuw scoutsjaar waarin we ons zo scoutmoedig als mogelijk gaan gedragen! Zo ontdekken we misschien wel nieuwe lokalen aangezien onze lokalen worden verbouwd! Ook verzamelen we al onze moed en ontdekken we weeral een nieuw stukje wereld! Tot snel!

 Zondag 15 september 14u-17u30, lokalen – OvergooiWat vliegt de tijd, misschien ben je om 14u nog een kapoen en om 17u30 plots al een welp! Maar ook de leiding spreidt z’n vleugels en vliegt misschien wel naar een andere tak! Kom ontdekken wie dit jaar jouw leiding zal zijn! Afspraak om 14 uur aan de lokalen.

 

Zondag 22 september 14u-18u,  lokalen – Mega-instuif

Goed begonnen is half gewonnen, toch? Daarom starten we het jaar met de knallende Mega-instuif! Zowel nieuwe als oude leden kunnen zich hier een hele dag amuseren met de workshops en massaspelen! Ook de ouders zijn zeker welkom om te genieten van een hapje en drankje aan de lokalen.

 

Zondag 29 september 14u-17u30, lokalen – Hoe meer zielen…

Hoe meer vreugd natuurlijk! Vraag op school of op andere hobby’s eens rond of er geen vriendjes zijn die eens mee met jou naar de scouts willen komen. Vandaag is hier de ideale dag voor! We zijn benieuwd ze te ontmoeten!

 

Zondag 6 oktober 14u-17u30, lokalen – Knabbel en Babbel

Knabbel en Babbel houden een wedstrijd! Ze proberen zo veel mogelijk nootjes te verzamelen maar kunnen hier zeker de hulp van onze sluwe kapoenen voor gebruiken!

 

Zondag 13 oktober – Geen vergadering

Jammer genoeg geen vergadering deze week want jullie leiding is in team op weekend!  Nu mogen zij spelletjes spelen!

 

Zondag 20 oktober 14u-17u30, lokalen- Een GROOT probleem

Oei oei, alle onderzoekers staan voor een enorm raadsel. Niemand krijgt het GROTE probleem opgelost. Gelukkig zijn er nog de kapoenen van Scouts Sint-Gummarus die vast en zeker te hulp zullen snellen! Neem je vergrootglas mee, we gaan op onderzoek!

 

Zaterdag 26 oktober – Dia-avond

Vanavond genieten we allemaal samen van een bordje heerlijke, door de leiding gemaakte spaghetti terwijl we naar de foto’s van het vorige kamp kijken. Wat hebben we nu weer allemaal  gedaan?

 

Zondag 27 oktober 14u-17u30, lokalen – Fitte Kapoenen

Wij zijn geen luie dozen, maar actieve Kapoenen! Dit is iets wat we zeker moeten tonen aan de buitenlandse trainer Rapidos Carlos! Trek daarom vandaag zeker sportieve kledij aan en kom boordevol energie naar de scouts. We zullen het nodig hebben om Rapidos Carlos te verbazen!

 

Zondag 3 november 14u-17u30, lokalen – Strijd der monsters

Booeeh! Het spookt! De monsters van Halloween komen nog een laatste keer tot leven voor een allesbeslissende strijd! Wie zal er overheersen? Zijn de pompoenen de coolste monsters, of toch de heksen? Dit belooft een bloedstollende strijd te worden!

 

Vrijdag 8 november 20u-zaterdag 9 november 20u – Weekend

Pak je zakken, de kapoenen gaan een onvergetelijk weekend tegemoet! Meer informatie volgt zo snel mogelijk!

 

Zondag 17 november 14u-17u30, Tivoli – Boer Teun

Boer Teun heeft een enorme boerderij. Hoe hard hij er ook werkt, hij krijgt het maar niet allemaal gedaan. En ook hij neemt natuurlijk graag eens een pauze om wat naar zijn koeien te kijken. Gelukkig kunnen wij, als onvermoeibare kapoenen, hem wel een handje toesteken. We spreken om 14u af op het grasveldje voor het kasteel van het Tivolipark (Antwerpsesteenweg 92, 2800 Mechelen). Om 17u30 nemen we daar ook weer afscheid!

 

Zondag 24 november 10u-17u30, lokalen – Kerstrozen

We trekken de straten op en brengen weer wat kleur in de huizen met onze kerstrozen! Ondertussen spijzen we onze scoutskas ook met een centje! Ouders die ook graag een kerstroos zouden kopen, mogen ons een seintje geven!

 

Zondag 1 december 14u-17u30, lokalen – ???

WAT? HOE? WAAROM? WIE? Talloze vragen, maar alles is een raadsel! Is het zus of is het zo? Wie zal het zeggen? Haast je naar de scouts en kom alles te weten, of is dat wel echt alles? Het is een echte verrassingsveradering!

 

Zondag 8 december 10u-12u, Zwembad Geerdegemvaart – Zwemmen

*PLONS* We trekken naar het zwembad voor een frisse duik! Neem een aansluitende zwembroek, handdoek en €2 (voor de oordoppen van de redder) mee! We zien jullie aan de ingang van het zwembad van de Geerdegemvaart (Leliestraat 32, 2800 Mechelen).

 

Zaterdag 14 december, lokalen – Kerstmarkt

Naar jaarlijkse traditie is het weer tijd voor de befaamde kerstmarkt van Sint-Gummarus en OLV! Kom zeker de kerstsfeer opsnuiven en geniet van een heerlijk hapje of drankje aan een warm vuurtje! Afspraak in de lokalen!

 

En zo is het najaar al weer gevuld!
Prettige feesten!

Een stevige linker,
De kapoenenleiding