Maandbrief kapoenen

Bese Kapoenen en ouders

Beste kapoenen en ouders Allereerst wenst de kapoenenleiding jullie een fantastisch 2020 toe! Ook dit jaar staat weer volgepland met verscheidene, spannende en scoutmoedige vergaderingen. De plek waar we afspreken is nog steeds ’t Fos (Gasthuisveldstraat 26, 2800 Mechelen), omdat de werken aan onze lokalen nog bezig zijn. Wij, als leiding, hebben er alvast erg veel zin in!

Een stevige linker De kapoenenleiding

 

Zondag 12 januari 10u00 – 12u00, schaatsbaan iscm – Schaatsen

Vandaag gaan we schaatsen! Vergeet zeker je handschoenen en 3euro niet mee te nemen. We spreken af aan de ingang van de iscm schaatsbaan, Spuibeekstraat 1 te Mechelen.

 

Zaterdag 18 januari, 19-21h- Gezelligheid is troef

We kruipen vanavond allemaal bij elkaar en spelen gezelschapspelletjes tot we erbij neervallen! Neem dus zeker je favoriete spelletje mee, en laat de anderen maar eens zien wat je allemaal kan.

 

Zaterdag 25 januari, 19-21h- Filmvergadering

Kapoenen staan gekend om hun eindeloze energie, en dat ze werkelijk nooit stil willen zitten! Maar eens er een scherm aanspringt… Breng dus maar een film mee (liefst met een etiket met je naam op) die jij zo leuk vindt, dat alle anderen hem ook zouden moeten zien!

 

Zondag 2 februari, 14-17.30h- De geheime schuilplaats

Deze keer trekken we naar andere oorden, genoeg binnen gezeten, tijd om nog eens buiten te breken uit het knusse alledaagse! We zoeken onszelf een geheime schuilplaats diep in de bossen, waar niemand ons zal kunnen storen, of toch… Wie sluipt er daar naderbij?

 

Zondag 9 februari, 14-17.30- Betalen, betalen, hoorde ik daar betalen?

Deze fameuze woorden van Oeistiti vormen de rode draad door deze vergadering. De beste onderhandelaars zullen duidelijk kenbaar worden, en hun talent goed kunnen gebruiken! Elke cent telt deze vergadering, het belooft er om te spannen!

 

Zondag 16 februari, 14-17.30- Speurneuzen aller landen, verzamel u!

Is dit het spoor van een grote beer, of van een gewone hond? Zijn deze pluimen van een arend, of toch van een buizerd? Vandaag zullen scherpe oren, snuffelneuzen en speurende ogen ons goed van pas komen… Wat voor beesten houden er zich allemaal schuil in het bos?

 

Zondag 23 februari, 14-17.30- *KNAL* *BANG* *BOEM*

We schieten er op los, alles moet kapot! Niks kan ons stoppen, zelfs niet de barricades van Koning Frosti! Kom te weten hoe we dit zullen aanpakken, en wat onze geheime missie precies inhoudt!

 

Zondag 1 maart, Vrijbroekspark, 14-17.30- Nog niet moe?

*TUUUT* Er wordt gefloten, het spel is afgelopen! Wie heeft er gewonnen, en wie niet? Wie is er al moe? Snel, geen tijd meer om uit te puffen, de volgende activiteit gaat alweer beginnen! Trek allemaal je sportiefste kledij aan, en smeer je spieren al maar in! We spreken af aan de hoofdingang van het Vrijbroekspark (Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen).

 

Zaterdag 8 maart, 10-16h- “Leiding, is het nog ver?”

Trek je schoenen maar aan, vandaag gaan we op avontuur! We vertrekken in westelijke richting, maar waar we heen trekken is nog een raadsel. Neem zeker een drinkbus en een lunchpakket mee, deze tocht zou wel eens vermoeiend kunnen worden.

 

Vrijdag 13 – zondag 15 maart- Groepsweekend

Dit weekend trekken we op groepsweekend, samen met de andere takken. Meer informatie volgt zo snel mogelijk!

 

Zondag 22 maart, 14-17.30h- Pinguïn is jarig, hoera!

De tijd vliegt voor Pinguïn, nog een kind het ene moment, het volgende al een echte grote vent! Vier deze belangrijke gebeurtenis dan ook samen met hem! Wie weet welke verrassing hij, en zijn nieuwe levensjaar, in petto heeft voor ons. Is het cake, of misschien wel een heel erg dikke kus? We ontdekken het allen te samen!

 

Zondag 29 maart, 14-17.30h- Draaien maar!

*Woesh* Vandaag bepalen jullie zelf, met een forse zwier, het draaiboek voor plezier. Jullie hebben  zelf de sleutels in handen, of is het toch het toeval en het lot dat de beslissingen maakt? De leiding is al vast heel benieuwd wat dit oplevert!

 

Zondag 5 april, 14-17.30h- HOP HOP HOP

De Paashaas springt weer rond, en de klokken luiden! Vandaag is er niks anders aan de orde dan paaseieren. Wie is de beste zoeker, en wie kan ze het beste verdelen? Belangrijke vragen die onderzocht moeten worden. Ook de welpen zullen hun beste beentje voorzetten.

 

Zo, dit trimester is weer volledig volgepland met knotsgekke activiteiten. De kapoenenleiding wenst u en uw kapoenen een zalig Pasen en zien jullie graag terug na de vakantie, met meer weer!

Een stevige linker

De kapoenenleiding

Koira, Herder, Caraya, Ara en Pinguïn