Maandbrief kapoenen

Bese Kapoenen en ouders

Beste kapoenen en ouders Allereerst wenst de kapoenenleiding jullie een fantastisch 2020 toe! Ook dit jaar staat weer volgepland met verscheidene, spannende en scoutmoedige vergaderingen. De plek waar we afspreken is nog steeds ’t Fos (Gasthuisveldstraat 26, 2800 Mechelen), omdat de werken aan onze lokalen nog bezig zijn. Wij, als leiding, hebben er alvast erg veel zin in!

Een stevige linker De kapoenenleiding

Zondag 16 februari, 14-17.30- Ijsjes of toch liever meisjes?

*Ze maken ons zo zot meneer!* Alle commercialiteit ter zijde, de liefde is weer in het land! Niet enkel tieners en volwassen hebben hiermee te maken, ook onze ooh-zo-stoere kapoenen voelen het! Vandaag trekken we er dan ook op uit met de meisjes van OLV om te kijken wie de echte womenizers van de groep zijn, of wie er juist onwennig is in de buurt van een meisje. Dat belooft vonken!

 

Zondag 23 februari, Vrijbroekspark, 14-17.30- Nog niet moe?

*TUUUT* Er wordt gefloten, het spel is afgelopen! Wie heeft er gewonnen, en wie niet? Wie is er al moe? Snel, geen tijd meer om uit te puffen, de volgende activiteit gaat alweer beginnen! Trek allemaal je sportiefste kledij aan, en smeer je spieren al maar in! We spreken af aan de hoofdingang van het Vrijbroekspark (Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen).

 

Zaterdag 29 februari vanaf 18u, Zaal De Brug – Kip&Rib

Samen met OLV presenteren wij jullie de eerste editie van “Kip&Rib”. Iedereen is van harte welkom om te komen smullen van een stukje kip, rip of vol-au-veggie met frietjes en groentebuffet. Reserveer 29 februari alvast in jullie agenda, verdere info vinden jullie op de website.

 

Zondag 1 maart, ’t Fos, 14-17.30- Betalen, betalen, hoorde ik daar betalen?

Deze fameuze woorden van Oeistiti vormen de rode draad door deze vergadering. De beste onderhandelaars zullen duidelijk kenbaar worden, en hun talent goed kunnen gebruiken! Elke cent telt deze vergadering, het belooft er om te spannen! We spreken af aan ’t Fos, Gasthuisveldstraat 26 (gebouw naast de school)!

 

Zaterdag 7 maart, Douanegebouw, 10-16h- “Leiding, is het nog ver?”

Trek je schoenen maar aan, vandaag gaan we op avontuur! We vertrekken in westelijke richting, maar waar we heen trekken is nog een raadsel. Neem zeker een drinkbus en een lunchpakket mee, deze tocht zou wel eens vermoeiend kunnen worden.

 

Vrijdag 13 – zondag 15 maart- Groepsweekend

Dit weekend trekken we op groepsweekend, samen met de andere takken. Meer informatie vind je HIER!

 

Zondag 22 maart, Douanegebouw 14-17.30h- Speurneuzen aller landen, verzamel u!

Is dit het spoor van een grote beer, of van een gewone hond? Zijn deze pluimen van een arend, of toch van een buizerd? Vandaag zullen scherpe oren, snuffelneuzen en speurende ogen ons goed van pas komen… Wat voor beesten houden er zich allemaal schuil in het bos?

 

Zondag 29 maart, Douanegebouw 14-17.30h- Draaien maar!

*Woesh* Vandaag bepalen jullie zelf, met een forse zwier, het draaiboek voor plezier. Jullie hebben  zelf de sleutels in handen, of is het toch het toeval en het lot dat de beslissingen maakt? De leiding is al vast heel benieuwd wat dit oplevert!

 

Zondag 5 maart, ’t Fos, 14-17.30h- HOP HOP HOP

De Paashaas springt weer rond, en de klokken luiden! Vandaag is er niks anders aan de orde dan paaseieren. Wie is de beste zoeker, en wie kan ze het beste verdelen? Belangrijke vragen die onderzocht moeten worden. Ook de welpen zullen hun beste beentje voorzetten. We spreken af aan ’t Fos, Gasthuisveldstraat 26 (gebouw naast het schooltje)!

 

Zo, dit trimester is weer volledig volgepland met knotsgekke activiteiten. De kapoenenleiding wenst u en uw kapoenen een zalig Pasen en zien jullie graag terug na de vakantie, met meer weer!

Een stevige linker

De kapoenenleiding

Koira, Herder, Caraya, Ara en Pinguïn