Lid worden bij onze scouts?

Alle info vind je op deze pagina!
Heb je nog bijkomende vragen? De groepsleiding helpt je graag verder.

Waar kan je ons vinden?

Onze lokalen zijn gelegen op volgend adres:
Kerkhoflei 41
2800 Mechelen
(klein straatje in aan het zebrapad)

Wanneer kan je ons vinden?

Onze vergaderingen gaan meestal door op:
zondag van 14u00 tot 17u30.

Je kan een concreet overzicht van alle activiteiten terugvinden in de maandbrieven.

Eens proberen?

Je bent altijd vrij om enkele keren te komen proberen, zonder verdere verplichtingen! Graag wel even verwittigen aan de takleiding of groepsleiding.

Wie weet is scouting wel iets voor jou? Check het hier

Praktisch

Ontdek alle praktische info voor nieuwe leden en hun ouders.

Inschrijven

Klaar voor spannende avonturen? Kom erbij! Je kan je online inschrijven voor onze scouts.

Ik kom erbij!

Goed om weten

Scouting, wat kost dat?

Hoewel onze groep draait op vrijwilligers, is scouting jammer genoeg niet voor niets. Daarom vraagt onze groep lidgeld (€60).

Onze scouts organiseert naast de zondagvergaderingen geregeld ‘speciallekes’, zoals weekends (±€35), zwemmen, koken … waarvoor we een kleine bijdrage vragen.

Ten slotte, ongetwijfeld hét hoogtepunt van het scoutsjaar: ons kamp in de zomer (€95/€110).

Scouting, da's verzekerd

Scouts en Gidsen Vlaanderen verzekert al haar leden tijdens en op weg van/naar scoutsactiviteiten.

Op die manier valt iedereen die zich bij onze scouts inschrijft en lidgeld betaald heeft automatisch onder die groepsverzekering. Zo kan je je kind zonder zorgen naar de scouts laten gaan.

Ook als je gewoon komt proberen ben je de eerste twee activiteiten verzekerd.

 

Scouting op maat

We willen elk kind de kans geven om te genieten van scouting, dus ook wie financieel minder ademruimte heeft. 

Wie dit nodig heeft kan steeds terecht bij onze groepsleiding om ‘scouting op maat’ aan te vragen. Daarin zit verminderd lidgeld, tegemoetkoming voor weekends en kampen, uniform op maat en ondersteuning voor materiaal.

Alle info over scouting op maat vind je hier.

Je eerste stappen...

Iedereen is welkom op onze jaarlijkse Mega-Instuif, zeg maar onze ‘opendeurdag’ of startvergadering die rond het derde weekend van september doorgaat. Je kan je uitleven op springkastelen, go-carts, massaspelen… Te gek om op te noemen! Ook ouders zijn welkom, voor een hapje en een drankje, een gesprek met de leiding of om in te schrijven. 

Ook doorheen het jaar ben je welkom ‘om eens te proberen’, zonder verdere verplichtingen. Graag even verwittigen aan de takleiding of de groepsleiding. Meer info over onze takken (dat zijn de verschillende leeftijdsgroepen) en hun leiding vind je hier.

Op die eerste activiteiten heb je natuurlijk nog geen uniform nodig en ben je net zo goed verzekerd.

Veelgestelde vragen

Je kan twee keer komen proberen en ook dan ben je verzekerd.

Je kan aansluiten bij de scouts vanaf het eerste leerjaar of als je zes jaar wordt vóór 1 januari van het lopende school-/scoutsjaar. Je zit dan in de kapoenentak.

Onze activiteiten of ‘vergaderingen’ gaan meestal door op zondag van 14u tot 17u30. De concrete planning vind je in de maandbrieven van elke tak.

Gewoonlijk spreken we af ‘aan de lokalen’. Dat is in de Kerkhoflei 41, 2800 Mechelen (het zijstraatje ter hoogte van het zebrapad).

In theorie heb je niets nodig om naar de scouts te gaan. Trek je uniform aan (of je speelkledij als je komt proberen), neem je goede humeur mee en we kunnen vertrekken! Soms moet je wel iets meenemen, zoals een zwembroek of boterhammen, maar dat laat de leiding tijdig weten.

JV’s en V’s nemen altijd hun fiets mee. 

Uniform

Een perfect uniform, da’s een oranje-groene das, een ‘kraaknet’ hemd met alle kentekens en een stevige scoutsbroek. De kapoenen, onze jongste tak, hebben genoeg aan een das, maar vanaf de welpen draagt iedereen het volledige uniform.

Een scoutshemd, -short en -trui en de meeste kentekens kan je kopen in de Hopper. We hebben ook een eigen shop, waar je onze coole Gummarus T-shirt kan kopen of gratis tweedehands hemden en broeken kan krijgen.

Lidgeld

Hoewel onze groep draait op vrijwilligers, is scouting jammer genoeg niet voor niets. Daarom vraagt onze groep jaarlijks lidgeld. Bovendien is je kind dan verzekerd en kan je hem zonder zorgen naar de scouts laten gaan.

  • Lidgeld: het lidgeld voor 2023-2024 bedraagt €60 (of voor inschrijvingen na 1 maart: €30). 
  • Verminderd lidgeld: voor wie financieel minder ademruimte heeft, is er een verminderd tarief van €12 (of voor inschrijvingen na 1 maart: €6).

Wij vragen je om deze som te storten op rekeningnummer: BE26 1043 6336 0229 met als mededeling: Lidgeld 2023-2024 – [Naam] of via Stamhoofd.

Wanneer je nood hebt aan het verminderd tarief kan je de groepsleiding contacteren over “scouting op maat” of dit aanduiden op het inschrijvingsformulier. Als je een UiTPAS met kansentarief hebt, mag je je kaartnummer doorsturen naar de groepsleiding en betaal je het verminderd tarief. We verzekeren je dat dit in alle discretie en vertrouwen zal gebeuren.

Met een UiTPAS kan je ook punten scoren, contacteer de groepsleiding met je kaartnummer. 

Persoonlijke aanpak

Bij inschrijving vragen we je om de individuele steekkaart in te vullen. Hierin staan alle noodzakelijke inlichtingen over je kind, zoals allergieën, noodcontacten, bijzondere aandachtspunten… Op die manier kunnen we al onze leden veilig en persoonlijk begeleiden.

We behandelen dit document (net als alle andere gegevens) vertrouwelijk en met de grootste zorg. Meer info over privacy kan je lezen in onze privacyverklaring.

Je kan je gegevens altijd inkijken en aanpassen via Stamhoofd.

Onze lokalen

Je kan ons vinden in de Kerkhoflei 41, 2800 Mechelen. Da’s op een boogscheut van de Grote Markt en van het bos: ideaal gelegen voor een avontuurlijke zondag.

Inschrijven

Klaar voor spannende avonturen? Kom erbij!

Welkom bij Scouts Sint-Gummarus! Je kan je online inschrijven voor onze scouts.

Het lidgeld bedraagt €60 voor een jaar (of €12 scouting op maat). Voor inschrijvingen na 1 maart €30.
Je kan het lidgeld storten op volgend rekeningnummer met deze vermelding:

BE26 1043 6336 0229
Mededeling: lidgeld 2022-2023 - <naam>