Kamp 2024

Een vooruitblik naar de zomer

Zomer met goesting

Op kamp? DAS Goesting! Zet de kampdata alvast in je agenda. Dit jaar delen we het zelfde terrein met OLV. De jongverkenners blijven enkelen dagen langer. Aangezien de verkenners al eerder op buitenlands kamp zijn geweest, start hun groepskamp wat later. Meer info over het kamp posten we later hier.

  • Kapoenen en welpen: zondag 28 juli – zondag 4 augustus 2024
  • Jongverkenners : zondag 28 juli – woensdag 7 augustus 2024
  • Verkenners: Zaterdag 03 augustus – woensdag 7 augustus 
Dit jaar zetten we onze tenten op in Tarciénne .

OP KAMP MET GUMMARUS

Op kamp gaan, da's je een dikke week amuseren!

Ieder jaar trekken we met heel scouts Sint-Gummarus op kamp: we zetten onze tenten op in de Ardennen en genieten van een dikke week vol avontuur. De verkenners gaan om de drie jaar op buitenlands kamp en kunnen daarna de laatste dagen van het binnenlands kamp meepikken. Dit jaar gaan we weer met de hele groep samen op kamp.

We spelen spelletjes tot we erbij neervallen, zoeken verkoeling in de beek, genieten van het eten van de fourage (of koken zelf), ontdekken de omgeving op dagtocht of driedaagse, doen onze belofte, geven totems en sluiten af met een giga-groot kampvuur en andere zotte toeren.

Met andere woorden, een avontuur van-je-welste en genoeg herinneringen om nog jaren over te vertellen!

Ka(m)poenen: de kapoenenleiding komt graag langs bij alle kapoenengezinnen om meer info te geven over het kamp en vragen te beantwoorden. Meer info volgt!

Inschrijven

Klaar voor het kamp? Let's go! Je kan je online inschrijven voor het scoutskamp in het voorjaar.

Kampinschrijving

Inschrijven voor het kamp kan online onderaan deze pagina. De inschrijving is pas compleet als het volledige kampgeld is overschreven. Vergeet ook niet de individuele steekkaart (‘medische fiche’) na te kijken bij het binnenbrengen van de bagage of een nieuwe mee te geven bij vertrek.

De deadline om in te schrijven is 26 juni 2022.

Veelgestelde vragen

Online onderaan de pagina of fysiek tijdens de BBQ bij de groepsleiding.

Het kampgeld voor het kamp 2022 in Bièvre bedraagt:

  • Kapoenen en welpen: €95
  • (Jong)verkenners: €110
  • Scouting op maat: 1/3, te bespreken met de groepsleiding

Gelieve het kampgeld te storten op de rekening van de scouts: BE26 1043 6336 0229 met als mededeling Kamp 2022– “naam” – “tak” voor elk lid apart.

Wie daar nood aan heeft kan gebruik maken van verminderd kampgeld. Je betaalt dan 1/3 van het normale kampgeld. Ook als je geen gebruik maakt van het verminderd kampgeld kan je met de groepsleiding afspreken om in schijven te betalen. Dit gebeurt vertrouwelijk en discreet.

Je moet de individuele steekkaart van het lid nakijken vóór vertrek. Op die manier kunnen we ieder lid veilig en persoonlijk begeleiden en kunnen we beter reageren in noodgevallen.

Om het vertrek met de bus vlotter te laten verlopen vragen we om zoveel mogelijk bagage op voorhand mee te geven. Op maandag 25 juli  kan je je bagage komen afzetten in het lokaal. De concrete uren en meer info vind je in de kampeditie van ’t Gommaireke

We willen ieder kind de kans geven om mee te gaan op kamp. Wie daar nood aan heeft kan gebruik maken van scouting op maat.

  • Kampgeld op maat: je betaalt 1/3 van het normale kampgeld.
  • Kampgeld in schijven: je kan met de groepsleiding afspreken om in schijven te betalen (dat kan voor zowel het volledige kampgeld als voor verminderd kampgeld). 
  • Ondersteuning op maat: je kan kampeermateriaal lenen van de scouts of gratis uniformstukken uit onze tweedehandswinkel krijgen.

We helpen graag en gaan discreet om met je vraag. Laat de groepsleiding gerust iets weten of duid het aan op het inschrijvingsformulier. We vragen geen bewijsstukken en nemen eventuele administratie helemaal op ons.

Kampboekje

Alle praktische informatie over het kamp vinden jullie in de kampeditie van ‘t Gommaireke: data, benodigdheden, wist-je-datjes en veel meer.

Bezoekdag

We nodigen we alle ouders op zondag 4 augustus uit op het kampterrein voor de bezoekdag. Ideaal moment om het kampleven en onze sjorringen eens te checken. We voorzien eten, drinken, een volleybaltoernooi en veel gezelligheid. We sluiten het kamp voor kapoenen en welpen af met een formatie en nemen groepsfoto’s.

Kampboekje

Inschrijven

De inschrijvingen zullen binnenkort open gaan in het voorjaar.

Kamp in zicht!